Vodilni Ljubljančani v Kopru, v Kranju gostujejo Mariborčani

Po dveh tednih se bo s tekmami tretjega kroga nadaljevalo slovensko državno prvenstvo v vaterpolu. Vodilna Ljubljana Slovan bo gostovala v Kopru, v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju pa bo domači AVK Triglav igral z mariborskim Branikom. V tem krogu je prost Calcit Water Polo.

Grafist Koper – Ljubljana Slovan (Olimpijski bazen Koper, sobota, 18.00)

Koprčani so v letošnji sezoni odigrali le eno prvenstveno tekmo, v kateri so visoko izgubili v Kranju, prav tako jim ne gre vse po načrtih v Alpe Waterpolo ligi, v kateri so le pri eni zmagi. Toda Koprčanov ne gre nikoli odpisati, v zadnjem času so lahko končno normalno trenirali in zagotovo bodo naredili vse, da osvojijo svoje prve točke v letošnjem državnem prvenstvu.

»Upam, da smo ta čas, ki je minil od naše zadnje tekme na turnirju v Kranju, dobro izkoristili. Žal smo spet imeli nekaj težav z boleznijo, tudi sam sem bil nekaj časa bolan, vendar je to zdaj že preteklost. Dejstvo je, da ima Ljubljana Slovan v letošnji sezoni odlično ekipo, vendar se nikakor ne mislimo predati.

 Tudi mi imamo svoje priložnosti, vse dozdajšnje tekme v prvenstvu in tudi v AWL pa so pokazale, da bo liga izenačena in da v nobeni tekmi ni izrazitega favorita. Možni so vsi izidi,« je prepričan Gašper Fičur, 19-letni koprski vaterpolist, ki je bil v nedeljo tudi na prvem zboru članske reprezentance v Kranju. 

»Do konca rednega dela prvenstva nas čaka sedem tekem, zato bo vsaka kvalifikacijska. Naš prvi cilj je, da se uvrstimo v polfinale končnice. Verjamem, da nam to lahko uspe,« si želi Fičur, ki bo letos končal srednjo šolo, študij pa bo nadaljeval ali na Fakulteti za vede o zdravju v Izoli ali na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani. 

Na svojem prvem članskem reprezentančnem zboru je bil v nedeljo Jošt Čarni, ki z Ljubljano Slovanom trenutno vodi v državnem prvenstvu in v AWL. »V Kranju smo opravili test, nato smo odigrali medsebojno tekmo in lahko rečem, da je bilo vse skupaj dobro zastavljeno,« se je nedeljskega reprezentančnega zbora dotaknil še en nadarjeni slovenski vaterpolist, ki se zaveda, da njegovi ekipi v Kopru ne bo lahko.

»Po turnirju v Kranju ni bilo popuščanja. Še naprej smo trdo trenirali, veliko smo bili na bazenu, kajti v letošnji sezoni imamo visoka pričakovanja. Do zdaj smo dokazali, da lahko vsakogar premagamo in naredili bomo vse, da tako tudi nadaljujemo. V Kopru ni nikoli lahko igrati. Lani smo prav s porazom v Kopru zapravili priložnost, da bi se prebili do finala končnice državnega prvenstva in smo že v polfinalu morali igrati s Kranjčani. Čeprav Kopru v tej sezoni ne gre vse po načrtu, jih ne smemo podcenjevati. Da je letos liga izenačena, smo na svoji koži občutili proti Calcit Water Polu, ko smo bili ob točki,« opozarja Čarni, ki je zadovoljen, da imajo zdaj v ekipi tudi nekaj izkušenih tujih vaterpolistov.

»Z njimi smo zagotovo boljši, bolj kakovostni, je pa res, da imajo mlajši igralci zdaj manj možnosti za dokazovanje. Toda glede na visoko cilje, ki jih imamo, so okrepitve zaželene, še zlasti v vratih, kjer smo imeli lani največ težav.«

AVK Triglav – Branik Maribor (Pokriti olimpijski bazen Kranj, sobota, 18.00)

Kranjski vaterpolisti so imeli po osvojenem pokalnem naslovu veliko težav z odsotnostjo igralcev, kar je tudi vplivalo na to, da so v državnem prvenstvu morali priznati premoč Ljubljane Slovana, ki je pred slabimi 14 dnevi slavila tudi v AWL. Tudi po kranjskem turnirju so imeli veliko težav z boleznimi. 

»Še vedno čakamo na Aljaža Troppana, ki okreva po operaciji, odsoten je tudi Benjamin Popović, ki ima službene obveznosti, veliko igralcev pa je bilo, tako kot tudi jaz, bolnih, tako da niti ne vemo, v kakšni zasedbi bomo v soboto sploh igrali. Dejstvo je, da je letošnja sezona drugačna od lanske, ko so bili v večini tekem zmage nekako samoumevne, zdaj se moramo za vsako pošteno potruditi. Vse ekipe so se okrepile, večinoma tudi s tujci, več tudi trenirajo, toda to je samo dobro. Več kot je močnih tekem, bolje je za naš razvoj,« meni Jaša Lah, ki je nedavno tega dopolnil 19 let in ima za sabo tudi že člansko evropsko prvenstvo.  

Medtem ko se Koprčani in Ljubljančani v letošnji sezoni še niso pomerili med sabo, so Kranjčani in Mariborčani že igrali v pokalu Slovenije. V četrtfinalu so kranjski vaterpolisti doma prišli do visoke zmage, toda Mariborčani pred dobrimi tremi meseci še niso bili v polni zasedbi.  

»Dobro poznamo Pevca in Rajšpa, manj hrvaške okrepitve, vendar smo jih že videli igrati. Čeprav še niso popolnoma uigrani, so vsako tekmo boljši, igrajo hiter vaterpolo, dobro plavajo in mislim, da nas čaka težka tekma,« je prepričan Lah. 

»Kranjčani so vedno merilo v slovenski ligi, zdaj še toliko bolj, ker so državni prvaki. V letošnji sezoni je tudi Ljubljana Slovan naredila velik napredek, kar se vidi na lestvici. Upam, da bomo v Kranju odigrali svojo najboljšo tekmo letos. To bo naša četrta tekma, ko bomo bolj ali manj v polni zasedbi, druga v državnem prvenstvu, ki je pomembnejše od AWL, kjer smo si prav v Kranju pred 14 dnevi s porazom proti Opatiji zapravili vse možnosti, da bi se uvrstili na zaključni turnir. Glede na to, da je letošnje državno prvenstvo zelo izenačeno, šteje vsaka tekma, vsaka točka, zato bomo naredili vse, da se domov vrnemo neporaženi,« pa je pred sobotno tekmo dejal Luka Globovnik, kapetan vaterpolistov Branik Maribora, ki na zadnjem turnirju AWL v Kranju zaradi bolezni ni igral. Njegova odsotnost se je zagotovo poznala, toda z njim bodo Mariborčani v soboto še nevarnejši.

»Ker sam že nekaj časa nisem igral nobene tekme, se sobotne še toliko bolj veselim. Pred nami je naporno obdobje, kajti po sobotni tekmi v Kranju nas v sredo čaka tekma s Koprčani doma in nato v nedeljo še zadnja tekma v AWL, ko bomo v Mariboru spet igrali s Kranjčani. Želimo si, da bi dobili vse tri tekme, vendar bo to težko uresničiti, kajti liga je letos zelo izenačena, kar je samo dobro za razvoj slovenskega vaterpola. Vsaka ekipa ima v svojih vrstah nekaj izkušenih igralcev, večina tudi po nekaj tujcev, tu so še mlajši igralci. Letos ne bo nobena tekma lahka, zdaj ni več tako, ko je izstopala ena, morda dve ekipi, vendar je to samo dobro za razvoj slovenskega vaterpola,« se izenačenega državnega prvenstva veseli izkušeni Globovnik.  

Za Mariborčane bo sobotna tekma v Kranju druga v letošnjem državnem prvenstvu. V prvi so doma s 13:9 premagali Calcit Water Polo.

Lestvica člani

#MoštvoKZNPDGPGGRT
1-prva skupina

 AVK Triglav Kranj

6600106495718
2-prva skupina

 AVK Branik Maribor

7502115853015
3-prva skupina

 VK Ljubljana Slovan

630310463419
1-druga skupina

 Grafist Koper

740376112−3612
2-druga skupina

 Calcit Water Polo

720573109−366
3-druga skupina

 VK Ljubljana Slovan 2

700766122−560

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.