Ljubljana Slovan do zmage v Kopru

Vaterpolisti Ljubljane Slovana so v tretjem krogu državnega prvenstva v gosteh premagali domači Grafist Koper s 14:7 (5:0, 3:5, 1:1, 5:1). Ljubljančani bodo v prihodnjem krogu prosti, Koprčane pa v sredo, 22. februarja, čaka gostovanje v Mariboru.

Grafist Koper – Ljubljana Slovan  7:14 (0:5, 5:3, 1:1, 1:5)

Koper – Olimpijski bazen, sodnika: Kavčič, Carič.

Grafist Koper: Parovel, Deković; Janošević 2, Krivičić, Fičur 1, Nastran 1, Giorgi, Lončarević, Turkovic 2, Šantak, Sajko, Šulić 1. Trener: Marino Cetin.

Ljubljana Slovan: Lazić, P. Kirasič; Stefanović 1, Čanč 1, Potočnik 3, Žiberna, Gligorijević 5, Fakin 1, B. Kirasič, Čarni, Cuomo 1, Puš 2, Ćetković. Trener: Jure Škof.

Ljubljančani so v Koper prišli kot vodilna ekipa državnega prvenstva, brez poraza pa so tudi v Alpe Waterpolo ligi. Na drugi strani domačim vaterpolistom v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih. V svoji edini tekmi državnega prvenstva so v  gosteh izgubili z AVK Triglavom, v AWL pa so le pri štirih točkah. Že po prvi četrtini so gostje iz Ljubljane vodili s petimi goli prednosti, a so si zmago zagotovili šele v zadnji četrtini. S petimi goli se je izkazal Luka Gligorijević.

Prva četrtina je minila v znamenju gostujoče ekipe, ki je bila čvrsta v obrambi in učinkovita v napadu. Ko je v začetku druge četrtine Gligorijević dosegel že svoj tretji gol na tekmi, je vse kazalo na gladko zmago Ljubljančanov, ki pa jih je visoko vodstvo uspavalo. Domačini so slabi dve minuti pred koncem prvega polčasa prišli le na dva gola zaostanka (5:7), ko je v polno zadel Milisav Janošević. Šest sekund pred odhodom na drugi odmor je za Ljubljančane gol dosegel Matija Bernard Čanč, že v svojem prvem napadu v tretji četrtini pa se je med strelce vpisal še Martin Puš, tako da so gostje vodili z 9:5. Koprčane je v igro vrnil Janošević, to pa sta bila tudi edina gola v tretji četrtini. 

Do odločitve je tako prišlo v zadnji četrtini, ko so gostje v zadnjih treh minutah in pol štirikrat zatresli domačo mrežo in se veselili še svoje druge letošnje zmage v državnem prvenstvu, ob tem pa imajo še en remi. Grafist Koper je še brez točk.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.