Justin in Lah zlomila odpor Mariborčanov

V tretjem krogu slovenske vaterpolske lige je AVK Triglav v svojem bazenu premagal Branik Maribor s 16:10 (7:4, 5:3, 0:1, 4:2). Kranjčani bodo v prihodnjem krogu, v sredo, 22. februarja, igrali s Calcit Water Polom, ki je bil v tem krogu prost. Tekma bo v Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju, domačini pa bodo Kamničani, medtem ko bodo Mariborčani, prav tako v sredo, gostili Grafist Koper.

AVK Triglav – Branik Maribor 16:10 (7:4, 5:3, 0:1, 4:2)

Kranj – Pokriti olimpijski bazen v Kranju, sodnika: Homovec, Vehovec.

AVK Triglav: Beton, Osel; Cvijanović Tepina, Verbič, Rahne, Lah 5, D. Gostić 1, Pušavec 3, M. Gostić, Lukić, Justin 6, Laketić, N. Štromajer 1. Trener: Krištof Štromajer.

Branik Maribor: Jukić, Bauman; Pajnik, Anzulović 5, Seljak, L. Globovnik, Kačič, Pevec 3, Lep, Šulek, Herzog, Rajšp 1, N. Popović 1. Trener: Tomislav Gradski.

V letošnji sezoni so se kranjski in mariborski vaterpolisti do zdaj pomerili le v četrtfinalu pokala Slovenije. Pred dobrimi tremi meseci so visoko zmagali Kranjčani, ki so vlogo favorita upravičili tudi v prvi medsebojni prvenstveni tekmi. Vendar so se morali za zmago pošteno potruditi, njihova junaka tekme pa sta bila Jan Justin s šestimi goli in Jaša Lah s petimi. V gostujoči ekipi je pet golov dosegel tudi Jerko Anzulović.

Kranjčani, ki imajo še vedno veliko težav z boleznimi svojih igralcev, so v prvi četrtini v zadnjih dveh minutah dosegli kar štiri gole in na prvi odmor odšli s prednostjo treh golov. Gostje so po golu Aljaža Pevca še vodili s 4:3, toda z dvema goloma Laha, zadnjega je dosegel dve sekundi pred koncem uvodne četrtine, Justina in Andraža Pušavca so domači vaterpolisti nekoliko lažje zadihali. 

V začetku druge četrtine so se Mariborčani vrnili v igro, ko je Anzulović zadel za 7:6. Vendar do preobrata ni prišlo,  domača ekipa je strnila svoje vrste in spet v zaključku četrtine prišla do občutnejše prednosti, ko je po dveh golih Pušavca gostom pobegnila na 12:7. 

Najbolj izenačena je bila tretja četrtina, v kateri sta se ekipi izkazali v obrambi, saj je bil dosežen le en gol. Dosegel ga je Matej Rajšp, a je bila to za goste kaj slaba tolažba, saj so Kranjčani v zadnjo četrtino vstopili s prednostjo štirih golov. Sredi zadnje četrtine je razpoloženi Justin dosegel svoj peti gol na tekmi za kranjsko vodstvo s 13:8, s tem pa je bila tekma dokončno odločena. 

Kranjčani so pri dveh zmagah, Mariborčani so ostali pri eni.

FOTO: AVK Triglav

 

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.