Jure Beton: Še nikoli nismo dobili denarne nagrade za prvo mesto

S finalno tekmo na ljubljanskem kopališču Kodeljevo se je končala prva sezona v Alpe Waterpolo ligi. Po njej so bili najbolj zadovoljni v taboru AVK Triglava, ki je po preobratu in boljšem izvajanju petmetrovk premagal Ljubljano Slovan. Veliko zaslug za drugo kranjsko lovoriko v letošnji sezoni je imel njihov vratar Jure Beton, ki je samo še enkrat več potrdil svojo izjemno kakovost.

Finalni obračun med vami in Ljubljančani je navdušil s svojo dramatičnostjo in tudi kakovostjo?

»Mislim, da je bila za gledalce zelo dobra tekma. Vzdušje na tribunah je bilo odlično, rezultatsko je bila tekma ves čas napeta, skratka, finale, kakršen mora biti. Z AWL smo pridobili nekaj novih težkih tekem in že s tem se mora poznati višja raven igre. Tudi sam imam občutek, da se to pozna tudi na kakovosti tekem, tako da se vaterpolo v Sloveniji resnično prebuja, videli pa bomo, do kam bo vse skupaj šlo.«  

Sami ste dejali, da je AWL dobrodošla, kaj pa ji še manjka, da bi šla še stopničko ali dve navzgor? Vi ste v zadnjih letih igrali tudi v regionalni vaterpolski ligi A1, ki je kakovostno zagotovo močnejša.

»Kar se mojih izkušenj tiče, je bila sama organizacija AWL v redu, tudi turnirji, ki smo jih dali skozi, so bili dobro organizirani in s te strani si zasluži le pohvale. Morda bi bilo lahko v njej še več boljših klubov, da bi imeli še močnejše tekme, pohvalno pa je, da je bila na koncu tudi denarna nagrada za najboljše ekipe. Vsaj jaz sem to prvič doživel, tako da si za prvo leto AWL zasluži pozitivno oceno.«

Ko je slabih sedem minut pred koncem finalne tekme Luka Gligorijević dosegel gol in povečal prednost Ljubljane Slovana na 11:8, se je zdelo, da je tekma odločena. Toda vaša ekipa se s tem ni strinjala?

»Ključ našega izenačenja je bil v tem, da smo tudi po zaostanku treh golov ostali zbrani. Tekma se ne konča, dokler ni zadnjega sodniškega žvižga in to ni bila prva ne zadnja tekma, kjer je prišlo do preobrata. Vesel sem, da smo verjeli v to, da lahko ulovimo Ljubljančane in da smo ostali osredotočeni na cilj, ki je bil pred nami ter da se nismo izgubljali v podrobnostih, kot so slaba podaja, slabši strel proti nasprotnikovim vratom in da vrtimo film za 15 sekund nazaj. Kljub vsem napakam smo do zadnjega sodnikovega žvižga vse moči usmerili v to, da ne izgubimo. Na koncu je dal Juš Vončina zelo lep gol in všeč mi je, da je prevzel odgovornost nase. Pa ne samo on, kajti že tako smo bili brez Benjamina Popovića in Aljaža Troppana, potem smo ostali še brez Marka Gostića, nato pa še brez Dejana Gostića in Andraža Pušavca, tako da so mlajši igralci samim sebi dokazali, da so sposobni igrati na tako visoki ravni.«

Tekme v AWL so na koncu koncev vendarle le ogrevanje za tekme, ki so pred vami. Do konca rednega dela državnega prvenstva so še štirje krogi, nato sledi končnica, že v soboto pa se boste spet pomerili z Ljubljančani. V letošnji sezoni ste štirikrat igrali z Ljubljančani, ki so dobili dve tekmi, dve, ki sta bili do zdaj najbolj pomembni, tu ob finalu AWL mislim še na finale pokala Slovenije, pa sta pripadli vam?

»Vrhunec sezone je seveda državno prvenstvo, tako da bomo zdaj vse svoje misli usmerili vanj. V soboto nas spet čaka tekma z Ljubljano Slovanom, ki ne bo imela takšnega naboja, kot v finalu AWL, toda še vedno bo šlo za tekmo, ki bo lahko odločala o prvem mestu po koncu rednega dela državnega prvenstva. V letošnji sezoni so Ljubljančani pokazali kakovostno igro. Da smo dobili oba finalna obračuna, je bilo zraven tudi nekaj sreče, ki je bila na naši strani. Vemo, da je streljanje petmetrovk loterija, saj bi se lahko obrnilo tudi v drugo smer, tako pa sem v deveti seriji en strel ubranil, mi smo ga dali in to nam je prineslo zmago. Vendar ne smemo gledati za nazaj in se zadovoljiti s tema zmagama v finalu, pač pa se bomo morali še bolj posvetiti treningom, boljši taktiki, kajti tu imamo še veliko prostora za napredek.«

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.