Dvojni spored v kranjskem olimpijskem bazenu

Po treh tednih premora se bo v soboto v Kranju s tekmama sedmega kroga nadaljevalo državno prvenstvo v prvi slovenski vaterpolski ligi. V prvi tekmi bo v kranjskem olimpijskem bazenu v ponovitvi finala Alpe Waterpolo lige, ki je bil na sporedu prejšnjo soboto, AVK Triglav gostil Ljubljano Slovan, v drugi pa bo kamniški Calcit Water Polo igral z mariborskim Branikom. 

AVK Triglav – Ljubljana Slovan (POB Kranj, sobota, 18.00)

V letošnji sezoni so se kranjski in ljubljanski vaterpolisti pomerili štirikrat, do dveh zmag so prišli varovanci Krištofa Štromajerja in do dveh izbranci Jureta Škofa, toda Kranjčani so dobili tako finale pokala Slovenije kot prejšnjo soboto finale AWL, medtem ko so Ljubljančani slavili v rednem delu AWL in v drugem krogu državnega prvenstva. 

»Ne bi ravno rekel, da tekmi proti Ljubljani v rednem delu AWL in v prvem delu državnega prvenstva za nas nista imeli takšne veljave, kot obe finalni, saj smo na obeh želeli zmagati. Je pa res, da so zmage v finalnih obračunih bolj odmevne in zato bi fantom še enkrat čestital za sobotno zmago, vendar moramo po njej ostati na realnih tleh. Je bila pa sobotna tekma prava propaganda za vaterpolo, vse je bilo na visoki ravni, organizacija, gledalci, to, da je bil delegat Rakovec, je bila tudi odlična poteza, tudi sodnika sta dobro opravila svoje delo, in ko se vse skupaj sešteje, dobiš to, kar smo si vsi želeli,« se je zadnjega finalnega obračuna na Kodeljevem dotaknil Štromajer, trener AVK Triglava, ki se še kako dobro zaveda pomembnosti sobotne tekme, ki bi že lahko dala odgovor o prvem mestu po rednem delu državnega prvenstva.

Čeprav je ta teden s treningi spet začel Benjamin Popović, ki je bil dolgo odsoten zaradi službenih obveznosti, nanj Kranjčani na tokratnemu derbiju še ne bodo računali. Žal pa bo na operacijo spet moral Aljaž Troppan, za katerega je sezona bolj ali manj končana.

»Že do Popovića ne bi bilo pošteno, če bi od njega po le nekaj treningih pričakovali, da bi nam lahko pomagal že to soboto, računamo pa nanj že prihodnji teden. Tako bomo igrali v zasedbi, ki je igrala že prejšnjo soboto. Pozabiti moramo na to, kar se je dogajalo do zdaj in vse misli usmeriti na nov obračun z Ljubljančani,« je še dejal trener vaterpolistov iz Kranja.

Če je bilo razpoloženje v kranjskem taboru v tem tednu na visoki ravni, je bilo drugače na Kodeljevem. Toda glavni cilj za ljubljansko ekipo je vendarle državno prvenstvo. Ob zmagi bi bili spet na prvem mestu, v primeru poraza pa bi bilo to bolj ali manj rezervirano za Kranjčane. 

»Že drugič v letošnji sezoni se nam je zgodilo, da smo v finalu ostali praznih rok. Obakrat smo bili v igri, tako v pokalu, kot v AWL, toda na koncu se vendarle pozna, da Kranjčani ves čas trenirajo skupaj, medtem ko mi ne, saj vsi trije tujci manjkajo. Poleg tega Kranjčani to ekipo gradijo že vrsto let, mi šele dobrega pol leta in vse to se potem v vodi pozna. Prejšnjo soboto smo v napadu po izgubljeni žogi, namesto da bi se čim prej vrnili v obrambo, smo se z njimi spuščali v boj in prepire, v protinapadu pa prejeli gole,« je o finalu AWL dejal Škof, ki verjame, da njegovi varovanci lahko zmagajo v Kranju. 

»Ne preostane nam drugega, kot da pozabimo na zadnji poraz. Videli smo, kaj smo delali narobe in kaj bomo morali popraviti v svoji igri. Prav tako smo videli, da nam niti trije goli prednosti še ne zagotavljajo zmage, kar po drugi strani pomeni, da je tudi takšen zaostanek možno nadoknaditi. Verjamem, da smo sposobni prikazati še boljšo igro kot prejšnjo soboto, in da bomo popravili svoje napake,« pa je pred jutrišnjim derbijem dejal ljubljanski trener.

Calcit Water Polo – Branik Maribor (POB Kranj, sobota, 19.45)

Kamniškim vaterpolistom se na zaključnem turnirju v Ljubljani vse ni izšlo po načrtih, vendar zaradi tega niso bili razočarani. Bolj jih skrbi, da so za nekaj časa ostali brez svojega kapetana in najboljšega igralca, Martina Steleta. 

»V dveh dneh smo odigrali dve zelo težki tekmi. V polfinalu smo pričakovali težko tekmo, saj smo se to sezono z Ljubljančani že večkrat srečali, vendar se nam ni izšlo po načrtih. Na tekmi smo izgubili še svojega kapetana Steleta, kar se nam je predvsem poznalo na tekmi za tretje mesto, toda glede na to, da smo se med desetimi ekipami uvrstili med najboljše štiri, smo vseeno lahko zadovoljni,« je o nastopih svoje ekipe v AWL dejal Gašper Šenica, trener Calcit Water Pola, ki ga v soboto čaka tekma z Mariborčani. V AWL so jih premagali, toda v prvenstveni so bili boljši mariborski vaterpolisti. Ob zmagi bi si Kamničani bolj ali manj že zagotovili uvrstitev v končnico.

»Naša tekma proti Mariborčanom v AWL je bila vendarle nekaj drugega kot nato tekma v državnem prvenstvu, saj so bili takrat popolnoma druga ekipa. Pridružili so se jim novi, kakovostni igralci, zato je pred nami še ena težka tekma. Skušali se bomo držati načrta in odigrati po svojih najboljših močeh, vendar žal ne bomo mogli računati na Steleta, kar bo za nas velik manko. Takšen igralec lahko sam odloči tekme, ne vem pa, kako so lahko takšni udarci ostali nekaznovani, pa to na tekmi z Ljubljano ni bil edini primer,« je še dejal Šenica.

Svojo zadnjo tekmo so Mariborčani odigrali pred štirimi tedni, ko so v gosteh igrali neodločeno z Ljubljano Slovanom.

»Ravno smo se začeli dvigati v formi in smo bili v dobrem ritmu, saj smo imeli dve dobri tekmi, eno s Kranjčani v AWL in nato še z Ljubljančani, ko je prišlo do daljše prekinitve. V tem času so Kamničani igrali tri tekme, tako da so v tekmovalnem ritmu, medtem ko mi spet ne vemo, na čem smo. Vsekakor je pred nami zelo pomembna tekma, predvsem pa težka, kajti Calcit vedno igra dobro, še zlasti doma. Kamničani so posrečena mešanica izkušenih in mlajši igralcev, tako da bo do konca zanimiva tekma. Ne glede na to, da že nekaj časa nismo igrali, imam dober občutek, in prepričan sem, da lahko naredimo dobro delo, če se nam bodo določene zadeve poklopile. Upam le, da ne bo poškodb in da bomo igrali v polni zasedbi,« pa je pred gostovanjem v Kranju dejal Tomislav Gradski, trener Branik Maribora.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.