Vasasu Euro Cup, Apollonu premierni Challenger

V soboto sta se s povratnima tekmama končali preostali dve evropski tekmovanji v moški konkurenci – Euro Cup in Challenger Cup. Čeprav je bilo po prvih tekmah še vse odprto, sta moštvi, ki sta na koncu odnesli lovoriko, na povratnih tekmah pokazali mnogo več od nasprotnikov.

V Budimpešti smo pričakovali pravo dramo v dvoboju Vasasa in Savone. Prvo srečanje v Italiji se je namreč končalo brez zmagovalca. A zgodilo se je ravno nasprotno. Domačini so z izjemno obrambo in odlično realizacijo igralca več bolj kot ne že do polčasa razblinili vse dvome o zmagovalcu, v drugem pa le še potrdili visoko zmago in se veselili prve lovorike v pokalu LEN. S štirimi zadetki je pri domačih blestel Sava Ranđelović, pri Savoni pa je le Lorenzo Bruni dosegel več kot zadetek.

Vasas – Savona 15:7 (5:1, 3:3, 4:0, 3:3) – prva tekma 8:8
Vasas: Ranđelović 4, Gabor 3, Dr. Brguljan 2, Batori 2, Konarik 1, Erdelyi 1, Sedlmayer 1.
Savona: Bruni 2, Rocchi 1, Panerai 1, Rizzo 1, Campopiano 1, Lanzoni 1.

V finalu Challengerja pa sta se merili moštvi, ki sta letos nastopali tudi v Kranju. Na prvi tekmi v Grčiji si je Apollon priboril gol prednosti, kar je nakazalo hud boj za prvo lovoriko v tem tekmovanju. Vse do polčasa sta bili ekipi še skupaj, nato pa so Grki v tretji četrtini prišli do ključne prednosti in se veselili zgodovinske prve lovorike v omenjenem tekmovanju, ki je letos dočakalo premierno izvedbo, hkrati pa je bila to tudi prva lovorika Apollona nasploh. Gostje so polovico zadetkov dosegli prek obeh tujcev, Srbov Lazarja Vičkovića in Nikole Bogdanovića, pri domačih pa je bil največkrat natančen občasni španski reprezentant Adria Delgado.

Terrassa – Apollon 14:18 (3:4, 4:4, 4:7, 3:3) – prva tekma 11:12
Terrassa: Delgado 4, Alarcon 3, Flores 3, De Lera 2, Rodriguez 1, Chico 1.
Apollon Smyrnis: Vičković 5, Bogdanović 4, Alamanos 2, Mokkas 2, Solanakis 2, Braimis 1, Chodrokoukis 1, Gardikas 1.

FOTO: Laszlo Balogh/Total Waterpolo

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.