S preobratom v boj za peto mesto

Slovenska vaterpolska reprezentanca je na regionalnem turnirju za igralce rojene leta 2007 in mlajše, ki poteka v Novemu Sadu, tretji tekmovalni dan zabeležila dve zmagi. Prva proti domačinu turnirja, Vojvodini, ko so hudem boju slavili z 8:7 (3:2, 2:2, 0:0, 3:3), jim je je prinesla boj za mesta od pet do osem. Na tej tekmi so s 15:12 (2:2, 1:6, 5:1, 7:3) premagali Zadar, tako da bodo jutri igrali za peto mesto s Primorcem, ki je po petmetrovkah ugnal Košutnjak.

Po treh odigranih tekmah so bili varovanci Nikole Hajdina, ki v Novem Sadu igrajo v okrnjeni zasedbi, le s sedmimi igralci in dvema vratarjema, še brez zmage. Brez zmage pa je bila tudi Vojvodina, tako da je o tem, katera ekipa se bo podala v boj od petega do osmega mesta, odločal njihov dvoboj. Povedli so Novosadčani, toda po zadetkih Mihe Šantaka iz petih metrov ter dveh Tima Kačiča je Slovenija pol minute pred prvim odmorom povedla s 3:1. V izenačeni tekmi, v kateri sta se obe ekipi izkazali v obrambi, slovenski vaterpolisti prednosti niso več izpustili iz rok. Domačini so se nekajkrat približali na zadetek zaostanka, toda potem ko je domačega vratarja premagal Marko Zec, je bilo 90 sekund pred koncem tekme 8:5 za Slovenijo. Vojvodina se je sicer še enkrat približala na zadetek zaostanka, toda slovenske zmage ni ogrozila.

Za slovensko reprezentanco so igrali: Gal Karničar, Gašper Pajnik, Florijan Poličnik, Jurij Seljak 1, Marko Zec 2, Tim Kačič 3, Jan Herzog 1, Miha Šantak 1, Mateo Kulenović.

V prvi tekmi za uvrstitev od 5. do 8. mesta je Slovenija igrala z Zadrom, tretjeuvrščeno ekipe skupine B. Zaradi kazni igre v prejšnji tekmi Hajdin ni mogel računati na Florijana Poličnika, ki je bil v dopoldanskem obračun z Vojvodino izključen. Toda čeprav so bili spet brez menjave, se proti Zadarčanom, ki so v skupini A dvakrat zmagali, niso predali. Ob polčasu položaj za slovensko izbrano vrsto ni bil najbolj ugoden, saj so Zadarčani po izenačeni prvi četrtini v drugi povedli z 8:3. Vendar je Hajdinova maloštevilna četa že do konca tretje četrtine prišla le na zadetek zaostanka, Marko Zec pa je v drugi minuti zadnje četrtine izid izenačil na 10:10. Do drugega vodstva na tekmi, Slovenija je nato povedla, v vodstvo jo je popeljal Tim Kačič, nato pa sta se ob njem med strelce vpisala še Jan Herzog in Jurij Seljak. Prednost treh zadetkov so Slovenci ohranili, končni izid pa je postavil s petimi zadetki najboljši strelec slovenske reprezentance Seljak.

Slovenija je igrala v postavi: Gal Karničar, Gašper Pajnik, Jurij Seljak 5, Marko Zec 3, Tim Kačič 3, Jan Herzog 2, Miha Šantak 2, Mateo Kulenović.

Izidi turnirja v Novem Sadu

Skupina A, prvi krog: Budva – Zadar 16:15, Primorac – Šabac 11:16, Jug prost; drugi krog: Zadar – Primorac 11:6, Jug – Budva 13:9, Šabac prost; tretji krog: Primorac – Jug 8:10, Šabac – Zadar 12:8, Budva prosta; četrti krog: Jug – Šabac 8:8, Budva – Pomorac 4:10, Zadar prost;  peti krog: Šabac – Budva 12:9, Zadar – Jug 10:5, Primorac prost.

Vrstni red: Šabac 10, Jug 7, Zadar 6, Primorac 3, Budva 3.

Skupina B, prvi krog: Primorje – Vojvodina 18:6, Košutnjak – Jadran Herceg Novi 6:8, Slovenija prosta; drugi krog: Vojvodina – Košutnjak 3:18, Slovenija – Primorje 12:20 (3:6, 4:4, 3:4, 2:6), tretji krog: Košutnjak – Slovenija 16:9 (4:4, 2:1, 5:2, 5:2), Jadran Herceg Novi – Vojvodina 14:4, Primorje prosto; četrti krog: Slovenija – Jadran Herceg Novi 10:16 (0:5, 2:4, 4:3, 4:4), Vojvodina prosta; peti krog: Vojvodina – Slovenija 7:8 (2:3, 2:2, 0:0, 3:3), Jadran Herceg Novi – Primorje 17:8, Košutnjak prost.

Vrstni red: Jadran Herceg Novi 12, Primorje 9, Koštunjak 6, Slovenija 3, Vojvodina 0.

Za 9. mesto: Budva – Vojvodina 12:9.

Od 5. do 8. mesta: Slovenija – Zadar 15:12 (2:2, 1:6, 5:1, 7:3), Košutnjak – Primorac 15:17 po 5my

Od 1. do 4. mesta: Šabac – Primorje, Jadran Herceg Novi – Jug (večerni tekmi, objavimo v jutrišnjem poročilu)

FOTO: štab reprezentance


Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.