Včeraj dva poraza v Novem Sadu

Na regionalnem turnirju za igralce rojene leta 2007 in mlajše so slovenski vaterpolisti v Novem Sadu drugi tekmovalni dan igrali dve tekmi. V prvi tekmi je okrnjeno zasedbo Nikole Hajdina s 16:9 (4:4, 2:1, 5:2, 5:2) premagal Košutnjak, v drugi pa je bil s 16:10 (5:0, 4:2, 3:4, 4:4) boljši še Jadran Herceg Novi. Danes jih v skupini B čaka še tekma z Vojvodino.

Že tako maloštevilna slovenska zasedba je bila v prvi petkovi tekmi še brez Marka Zeca, tako da so bili proti beograjski ekipi Košutnjak celo menjave v polju. Dokler so še imeli dovolj moči, so bili enakovredni Beograjčanom in po dveh zadetkih Jurija Seljaka so po dobri minuti igre vodili z 2:0. Tik pred prvim odmorom je Košutnjak izid izenačil na 4:4, pred menjavo strani pa je imel zadetek prednosti. Beograjska ekipa je do odločilne prednosti prišla sredi druge četrtine, ko je povedla z 10:5. S štirimi zadetki sta se v slovenski reprezentanci izkazala Jurij Seljak in Tim Kačič, en zadetek pa je prispeval Jan Herzog. V ekipi so bili še vratarja Gal Karničar in Mateo Kulenović ter igralci Gašper Pajnik, Florijan Poličnik in Miha Šantak.

V drugi petkovi tekmi so vaterpolisti iz Herceg Novega že v prvi četrtini prišli do petih zadetkov prednosti, ki so jo do polčasa povečali na sedem. Do sredine tretje četrtine so slovenski vaterpolisti svoj zaostanek znižali na štiri zadetke, to pa je bila tudi najmanjša razlika do konca tekme. Mladi Črnogorci so hitro prišli do šestih zadetkov prednosti, ki so jih v izenačeni zadnji četrtini tudi ubranili. Spet se je s štirimi zadetki izkazal Jurij Seljak, po dvakrat so v polno zadeli Tim Kačič, Jan Herzog in Miha Šantak, igrali pa so še Gašper Pajnik, Florijan Poličnik, Marko Zec ter vratarja Gal Karničar in Mateo Kulenović.

V zadnjem krogu skupinskega dela tekmovanja bo Slovenija v soboto igrala z Vojvodino.

Izidi turnirja v Novem Sadu

Skupina A, prvi krog: Budva – Zadar 16:15, Primorac – Šabac 11:16, Jug prost / drugi krog: Zadar – Primorac 11:6, Jug – Budva 13:9, Šabac prost / tretji krog: Primorac – Jug 8:10, Šabac – Zadar 12:8, Budva prosta / četrti krog: Jug – Šabac 8:8, Budva – Pomorac 4:10, Zadar prost.

Vrstni red: Šabac 5, Jug 5, Zadar 2, Primorac 2, Budva 2.

Skupina B, prvi krog: Primorje – Vojvodina 18:6, Košutnjak – Jadran Herceg Novi 6:8, Slovenija prosta / drugi krog: Vojvodina – Košutnjak 3:18, Slovenija – Primorje 12:20 (3:6, 4:4, 3:4, 2:6), Jadran Herceg Novi prost / tretji krog: Košutnjak – Slovenija 16:9 (4:4, 2:1, 5:2, 5:2), Jadran Herceg Novi – Vojvodina 14:4, Primorje prosto / četrti krog: Slovenija – Jadran Herceg Novi 10:16 (0:5, 2:4, 4:3, 4:4), Vojvodina prosta.

Vrstni red: Primorje 6, Jadran Herceg Novi 6, Koštunjak 4, Slovenija 0, Vojvodina 0.

FOTO: štab reprezentance

 

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.