Kranjčani s tretjo zmago do devetnajstega naslova državnih prvakov

V tretji finalni tekmi končnice slovenskega državnega prvenstva so vaterpolisti AVK Triglava doma premagali Ljubljano Slovan s 14:9 (2:0, 4:4, 3:2, 5:3). Kranjčani so bili boljši tudi v prvih dveh finalnih tekmah, tako da so ubranili svoj lanskoletni naslov, skupaj je to že njihov devetnajsti. 

AVK Triglav – Ljubljana Slovan    14:9 (2:0, 4:4, 3:2, 5:3)

Kranj – Pokriti olimpijski bazen, gledalcev 200, sodnika: Kavčič, Vehovec.

AVK Triglav: Beton, Osel; Popović 3, Rajlić 1, Rahne 1, Lah 2, D. Gostić, Pušavec 1, M. Gostić, Vončina, Justin 2, Paunovič 3, Troppan 1. Trener: Krištof Štromajer.

Ljubljana Slovan: Lazić, P. Kirasič; Stefanović 3, Čanč 2, Potočnik 1, Žiberna, Ćetković, Fakin, B. Kirasič 1, Čarni, Cuomo, Puš 2. Trener: Jure Škof.

Pred petimi leti so Kranjčani prekinili triletno vladavino Ljubljančanov, ki od takrat niso več igrali v finalu končnice. Lani so prvenstvo končali na tretjem mestu, v letošnji sezoni pa so z vaterpolisti AVK Triglava že igrali v dveh finalnih obračunih. Obakrat, tako v finalu pokala kot v Alpe Waterpolo ligi so bili boljši kranjski vaterpolisti, obakrat tesno, v ligi AWL celo po petmetrovkah. Že zato se je pričakovalo, da bodo v končnici, ko se bo odločalo o naslovu, tekme bolj izenačene, vendar so varovanci Krištofa Štromajerja na prvih dveh tekmah zmagali z 12:8, v tretji pa so Kranjčani vodili od prve četrtine naprej, v zadnji pa so se Ljubljančani sprijaznili s porazom. 

Tako kot prvo v Kranju, so tudi tretjo pred svojimi navijači bolje začeli vaterpolisti Triglava, ki so spet zelo dobro igrali v obrambi, v napadu pa so dvakrat izkoristili prednost igralca več. Prvič je bil po dveh in pol minutah igre uspešen Aleksander Paunovič, nato pa je minuto in pol pred prvim odmorom v polno zadel še Jaša Lah. V začetku druge četrtine je kapetan gostov Martin Puš le premagal odličnega Jureta Betona, toda sredi četrtine so Kranjčani z golom Andraža Pušavca pobegnili na 5:2. Do konca prvega polčasa so domači vaterpolisti še enkrat pobegnili za tri gole (6:3), ko je Roka Lazića premagal Benjamin Popović, vendar je v zadnji minuti Branko Kirasič svoji ekipi zagotovil priključek.  

Tretja četrtina se je začela po željah ljubljanske ekipe, saj je že v prvem napadu Enej Potočnik zadel za 5:6, vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo. Kranjčani so nato s tremi zaporednimi goli, zadnjega so dosegli ob igri z dvema igralcema več, ponovno ušli. Ko sta bila pri gostih izključena Nejc Žiberna in Miha Fakin, se je med strelce vpisal Nikola Rajlić, visok zaostanek gostov (5:9) pa je štiri minute pred zadnjim odmorom ublažil Matija Bernard Čanč. Do konca četrtine se izid ni več menjal, čeprav sta obe ekipi imeli nekajkrat igralca več. Zato pa je v začetku druge minute zadnje četrtine usodo gostov bolj ali manj zapečatil Paunovič s svojim tretjim golom na tekmi. Že v naslednjem napadu je svoj tretji gol na tekmi dosegel še Popović, s tem pa je bil finale pri vodstvu kranjske ekipe z 11:6 dokončno odločen. Ljubljančani so se sprijaznili s porazom, Kranjčani pa so samo potrdili, da so bili tudi letos najboljša slovenska vaterpolska ekipa.

Najboljša strelca zadnje tekme finalne serije sta bila za kranjsko ekipo Benjamin Popović in Aleksander Paunovič s po tremi goli, kolikor jih je za Ljubljančane dosegel tudi Vukašin Stefanović.

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.