Jubilejni 30. Dan Vaterpolistov, od reprezentance se je poslovil kapetan Martin Puš

Ob Dnevu vaterpolistov vsako leto v kamniškemu bazenu Pod Skalo pridejo na svoj račun vaterpolisti in njihovi navijači. Letos se je tako odvil jubilejni že trideseti Dan vaterpolistov, ki je v petek in soboto privabil ogromno število ljudi.

Dogajanje so v petek začeli veterani. Domači Kamničani so se pomerili z ekipo Mroža. Po izenačenem uvodnem delu je domačim igralcem ob zaključku zmanjkalo sape za končnih 10:4. Sicer je navijače dvignil v zrak predsednik kluba Darko Homar, ki je z nekaj potezami spravljal v obup gostujočo obrambo.Sledila je prijateljska tekma slovenske reprezentance U15, ki se je pomerila z vrstniki iz Varaždina in zabeležila končnih 15:3 v svojo korist.

V soboto so zopet začeli vaterpolisti U15. Na turnirju je najprej slovenska izbrana v prvem polfinalu bila prepričljivo boljša od PD Maribor (26:1). Druga finalna vstopnica je pripadala domačemu Calcit, ki je bil boljši od Varaždina (15:4). Zmagovalka turnirja je bila na koncu izbrana vrsta Slovenije, ki je bila boljša od Calcita (24:1).

Osrednja pozornost je tudi tokrat pripadala našim najmlajšim, ki igrajo v kategoriji malčkov U12. Za bučno podporo s tribun so kot vedno poskrbeli starši. Na koncu je Calcit dosegel končno peto mesto, za tretje sta se udarili domači ekipi Kopra in mariborskega Branika, ki je na koncu slavil z 6:2. V finalu sta se pomerili ekipi iz Hrvaške, kjer so bili prepričljivo boljši igralci iz Rovinja z 14:1.

Veliko število vaterpolistov in obiskovalcev se je udeležilo streljanja petmetrovk, kjer je bil po kar enajstih krogih najnatančnejši Triglavan Luka Vujanović, ki je v super finalu med drugim premagal tudi reprezentančnega vratarja Gašperja Žurbija iz kamniškega Calcita.

 

 

 

 

 

 

 

Pred podelitvijo medalj našim najmlajšim je sledil plesni nastop kamniškega plesnega kluba Šinšin in navijaške skupine Leaders Unified iz Domžal. Po finalnih nastopih vaterpolistov U15 je sledil drugi Sledila je uradna otvoritev Dneva vaterpolistov, kjer je bil osrednji govornik kamniški župan Matej Slapar. Med drugim je ob 30-letnici Dneva vaterpolistov izročil posebno priznanje dolgoletnemu predsedniku kluba Darku Homarju.

Posebno priznanje za udeležbo na vseh tridesetih dnevih vaterpolistov sta prejela Jaka Mikoletič, v imenu AVK Triglav Kranj in v imenu Društva slovenskih vaterpolskih sodnikov Tevž Suhadolnik. Dogodek je povezovala Ajda Sokler.

Pred podelitvijo medalj našim najmlajšim je sledil plesni nastop kamniškega plesnega kluba Šinšin in navijaške skupine Leaders Unified iz Domžal. Po finalnih nastopih vaterpolistov U15 je sledil drugi vrhunec Dneva vaterpolistov.

 

 

 

 

 

Novo izvoljeni predsednik vaterpolske zveze Slovenije Matjaž Štandeker je pred mikrofon povabil Martina Puša. Martin je leta 2022 po dolgih letih kot kapetan članske izbrane vrste popeljal ekipo na evropsko prvensto, ki je bilo v Splitu. Ocenil je, da je čas, da prepusti mesto v reprezentanci mlajšim igralcem. Seveda je njegov prihod po priznanje pospremila pomlajena slovenska reprezentanca, ki mu je naredila pravi špalir.

V nadaljevanju je sledila revijalna tekma slovenske reprezentance, kjer so se med seboj pomerili mladi proti nekoliko starejšim igralcem. Po začetnem vodstvu mlajše generacije so vajeti prevzeli starejši za končnih 7:5.

Seveda je za hrano, pijačo in srečelov kot vedno skrbela odlična ekipa iz kamniškega kluba, ki je pod vodstvom Mije Kordež svoje delo opravila z odliko.

Že konec tega tedna sledi drugi odločilni krog kvalifikacij v članski konkurenci, kjer si bo slovenska reprezentanca skušala priboriti vstopnico za EP, ki bo prihodnje leto v Izraelu. Tekme bodo potekale na zunanjem kranjskem bazenu v petek, soboto in nedeljo.

Več na
https://zvds.si/reprezentanca/reprezentanca-clani/2024-european-water-polo-championships-qualification-round-2-men/

foto Gašper Šenica in Aleksander Sokler

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.