Pritožba AVK Triglava na finale kadetov

V napetem finalu državnega kadetskega prvenstva (U17) so vaterpolisti Ljubljane Slovana po boljšem izvajanju petmetrovk premagali AVK Triglav, toda kot kaže tekma še ni dobila epiloga. Objavljamo izjavo za javnost, ki so jo konec prejšnjega tedna na klubski spletni strani objavili v taboru AVK Triglava.

»Minil je že skorajda teden dni od finalne tekme državnega kadetskega prvenstva (U17), v katerem sta se v Pokritem olimpijskem bazenu Kranj pomerila VK Ljubljana Slovan in naše moštvo. V tekmi, v kateri so naši fantje ‘vstali od mrtvih’ in se vrnili iz zaostanka s 3:10 in izsilili izvajanje najstrožjih kazni, po katerih so na koncu nesrečno izgubili, smo videli marsikaj. Od napada na sodnika s strani gostujočih navijačev, zaradi katerega smo morali prvič po izredno dolgem času izprazniti tribuno, pa do tega, da je nasprotnik nastopil z igralcem, ki ni imel pravice nastopa.

Igralec VK Ljubljana Slovan Maj Poznik je namreč na finalni tekmi pokala U17 28. 5. 2023 prejel rdeči karton in bil nato prijavljen s strani sodnikov, kar po najnovejšem disciplinskem pravilniku ZVDS prinaša avtomatski suspenz ene tekme. Ker je bila naslednja tekma v kategoriji kadetov finale DP, bi jo moral tako odslužiti 10. 6. 2023 na omenjenem srečanju. Igralec je bil v postavi in celo zabil odločilno petmetrovko za ljubljansko moštvo.

Skorajda teden dni pozneje odgovora na grobo kršenje pravil s strani ljubljanskega moštva pristojni še niso podali. Zato tudi prek te izjave apeliramo na njih, da se razreši vprašanje glede tekme in da tisti, ki so odgovorni za ta zaplet, ki je našim fantom, ki so v generaciji letnika 2006 in mlajši po dolgih letih zaostanka za Ljubljančani dokazali, da se z njimi lahko enakovredno kosajo, posredno ali pa neposredno odvzel naslov državnega prvaka, za to tudi odgovarjajo.

P. s. V tej sezoni smo tudi sami občutili, kako je, ko čakamo na izrek kazni in kot klub sami preverili, kakšna je situacija s kaznijo za pomočnika trenerja članskega moštva. Odgovor da, ob dodatni tekmi kazni (skupno dveh) na tretji tekmi članskega finala DP ne sme sedeti na klopi, smo dobili šele v nedeljo, 28. 5. 2023, malce pred polnočjo, pa vseeno to spoštovali dan kasneje na srečanju. V zgornjem primeru pa gre za avtomatski suspenz ene tekme, ne pa nadaljnjo kazen.«

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.