V Dečinu pet težkih tekem

Še dobra dva tedna do evropskega prvenstva v Podgorici loči slovensko reprezentanco do 15 let, ki je danes v dopoldanskem času iz Maribora odpotovala na na Češko, kjer bo do nedelje igrala na močnem turnirju v Dečinu. Na Češko bo selektor Tomislav Gradski odpeljal sedemnajst igralcev. 

Priprave na evropsko prvenstvo v Podgorici, ki bo od 8. do 16. julija, so izbranci selektorja Gradskega začeli prejšnji teden, ko so se zbrali v Kamniku. V ponedeljek so imeli tudi skupni trening s hrvaškimi vrstniki v Varaždinu, zadnji test pred odhodom v Črno goro pa jih čaka v Dečinu, kjer bodo odigrali pet tekem. Prvi dan turnirja, v petek, se bodo pomerili z Litvo (10.30) in Češko (15.00), v soboto z Avstrijo (9.00) in Nemčijo (15.00), zadnji dan turnirja, v nedeljo pa še s Slovaško (10.30).  

»Na Češkem bomo že videli, kakšne bodo naše realne možnosti v Podgorici. Po vrnitvi iz Dečina bodo imeli fantje dva prosta dneva, 28. junija pa bomo začeli zaključne priprave na EP,« je pred odhodom v Dečin dejal Tomislav Gradski selektor slovenske reprezentance do 15 let, ki bo na EP v Črni gori igrala v skupini F proti Poljski (8. julij), Češki (9. julij) in Romuniji (11. julija).

Seznam igralcev za turnir v Dečinu

Vratarji: Maj Jenko (Triglav), Luka Špernjak (Ljubljana Slovan), Roman Anufrijev (Branik Maribor).

Igralci:  Aljaž Drolc, David Berić, Luka Vujanović, Bine Štromajer (vsi AVK Triglav), Rok Kirasić, Marcel Lipnik, Vuk Petrović (vsi Ljubljana Slovan), Miha Dmitrović (Branik Maribor), Vane Brišnik (Calcit Water Polo), Gaj Pencelj (Grafist Koper), Aljaž Šantak (Gorica) in Maksim Z. Gligorovski (Šabac). 

Selektor: Tomislav Gradski, pomočnik selektorja: Žan Miha Šulek.  

 

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.