Državni prvaki kot prvi začeli priprave

V ponedeljek so na kranjskem letnem olimpijskem bazenu priprave na novo sezono začeli vaterpolisti AVK Triglava. Tudi v novi sezoni si Kranjčani želijo ubraniti obe domači lovoriki, v pokalu Challenger pa je načrt preskočiti prvo oviro.

»Bolj pomembno je, koliko časa so bili igralci prosti, ne to, kdaj začenjamo. In če so bile kvalifikacije za evropsko prvenstvo konec junija, je mesec dni dovolj. Pred nami je naporna jesen, zato bomo morali veliko pozornosti nameniti bazični pripravi, ki je v zadnjih dveh sezonah nismo naredili, nadaljevanje sezone pa bo pokazalo, ali je bila odločitev o nekoliko zgodnejšem začetku priprav pravilna ali ne,« je zgodnejši začetek priprav kranjskih vaterpolistov pojasnil njihov trener Krištof Štromajer.

Na prvem treningu je nekaj igralcev iz opravičljivih razlogov manjkalo, prav tako ni bilo med njimi nobene okrepitve. Ali to pomeni, da bodo Kranjčani tudi v novi sezoni igrali v isti zasedbi kot lani?

»Nekaj igralcev je dobilo ponudbe, toda za zdaj računamo, da v ekipi ne bo večjih sprememb, vsaj ne v prvi postavi. Trenutno nas je 25, 26, kar je preveč, zato razmišljamo, da bi mlajše igralce posodili drugim klubom. Sicer računamo na eno novo ime, vendar še ni za objavo. Dogovorjeno je vse, vendar čakamo še papirje.«

Avgustovski treningi bodo za Kranjčane »dolgočasni«, saj bo šlo bolj za nabiranje kilometrine, tako da bodo njihovi pripomočki plavalna očala in bidoni, konec avgusta pa načrtujejo, da bi v goste prišlo reško Primorje, za katero bo tudi v letošnji sezoni igra kapetan slovenske reprezentance Jaša Kadivec. 

»Tudi za letošnjo sezono smo se prijavili v evropske pokale, in sicer bomo nastopili v pokalu Challenger, ki bo okoli 20. oktobra in upamo, da bomo tudi letos eni od organizatorjev turnirja. Alpe Waterpolo liga se bo začela konec septembra, prijavili pa smo se tudi za regionalno ligo, v kateri pa naj bi, vsaj za zdaj je to še neuradno, nastopila reprezentanca. Datumov še ni, prav tako še ni znano, kdaj se bosta začela domače prvenstvo in pokalno tekmovanje,« je Štromajer pojasnil, katera tekmovanja v novi sezoni čakajo njegove varovance.

Veliko pozornosti bodo Kranjčani namenili tudi pokalu Challenger. »Za razvoj naši mladih igralcev je igranje v Evropi nujno. Sam bi si želel čim več takšnih tekem. Dobro je, da smo se odločili za Evropo in tudi časovno je prvi turnir ob pravem trenutku. Moram reči, da že komaj čakam na naše nastope v pokalu Challenger, kajti na ta način bomo videli, koliko smo kot ekipa napredovali v enem letu,« je dejal trener kranjskih vaterpolistov, ki ne skriva, da bo tudi v novi sezoni cilj osvojiti oba domača naslova.

»Tu ni, kaj skrivati, prav tako bomo prvo mesto napadali tudi v AWL, želja pa je, da bi v pokalu Challenger šli vsaj en krog naprej.«

Ker bo januarja slovenska reprezentanca, ki jo vodi prav Štromajer, nastopila na evropskem prvenstvu v Izraelu, bo sezona nekoliko drugačna in bo vmes prišlo do nekaj daljše prekinitve tekmovanj.

»Z vodstvom zveze smo se o tem že pogovarjali, v kratkem pa bo osnovan nov strokovni svet. Okvirni načrt priprav sem že dal, tako da naj bi bil december rezerviran za reprezentanco. Dobili smo tudi vabilo, da bi šli septembra ali oktobra z reprezentanco na krajše priprave v Izrael,« pa se je na kratko reprezentančnih akcij dotaknil njen selektor.

FOTO: AVK Triglav

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.