Madžari po drami na svetovnem prestolu

Z moškim finalom se je sklenil vaterpolski turnir na SP v Fukuoki. Na koncu se veselijo Madžari, ki so po petmetrovkah s 14:13 ugnali Grke.

Prava drama, kjer so vaterpolisti v “loteriji” več grešili kot zabijali, se je končala v korist naših vzhodnih sosedov, veliki junak pa je postal vratar Soma Vogel, ki je zaustavil kar štiri od sedmih grških strelov.

V borbi za bron je Španija še drugič na tem turnirju ugnala Srbijo, bilo je 9:6. Peto mesto so zanesljivo osvojili Italijani, ki so s 16:9 ugnali Francoze, sedmo pa je po zmagi nad Črno goro s 17:15 po petmetrovkah romalo v roke ZDA.

Naziv MVP tekmovanja je pripadel Madžaru Gergu Zalankiju, najboljši vratar je bil Grk Emmanouil Zerdevas, strelsko pa je bil najboljši Srb Strahinja Rašović s 26 zadetki.

Tako kot pri ženskah, sta si tudi tu finalista priborila tudi vozovnico za OI 2024 v Parizu.

Vso statistiko pa najdete na portalu Total Waterpolo v zavihku “livescore”.

FOTO: World Aquatics (spletna stran)

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.