S šestnajstimi leti k Budućnosti v Podgorico

Vaterpolisti Ljubljane Slovana bodo novo sezono začeli brez obetavnega, šestnajstletnega Luke Ćetkovića, ki v petek odhaja v Podgorico, kjer bo igral za Budućnost. Čeprav bo v Črni gori, bo še naprej igral za mlajše selekcije slovenske reprezentance.

»Poleti sem treniral v Podgorici, saj sem želel ostati v formi. Takrat sem tudi dobil vabilo, da bi prišel na preizkušnjo, in ko so me povabili, da bi ostal, nisem veliko razmišljal,« je na kratko svoj odhod v glavno mesto Črne gore pojasnil Ćetković, ki je sicer vpisan na Srednjo upravno administrativno šolo v Ljubljani in bo delal izpite. Na šolanje ni pozabil, vseeno pa je njegova prva ljubezen vaterpolo, zato se je tudi odločil za ta pogumen korak. 

»Rad bi se zahvalil vodstvu šole, da smo se dogovorili za takšno obliko šolanja, seveda pa tudi vsem v svojem dozdajšnjem klubu, Ljubljani Slovanu, ki mi stoji ob strani. Prav trenerji v klubu, največ pa Nikola Hajdin, imajo največ zaslug, da sem sploh lahko prišel do te ravni. Prvi mesec bo z mano v Podgorici oče, nato večinoma sam. Vaterpolo mi pomeni največ v življenju, vse podrejam njemu in tudi zato, ker bodo v Podgorici treningi dvakrat dnevno, vemo pa tudi, kakšna je kakovost vaterpola v Črni gori, sem se odločil za ta korak. Vemo, da je v Črni gori vaterpolo šport številka ena, tako da so pogoji za treniranje odlični, tu pa je potem še njihova šola vaterpola in verjamem, da mi bo to koristilo v nadaljnji karieri. Želja je, da bi se v prihodnosti preizkusil tudi v močnejših ligah,« ne skriva svojih ambicij Ćetković, ki je v letošnji sezoni igral tudi že za člansko ekipo Ljubljane Slovana, prav tako pa tudi za praktično vse mlajše selekcije ljubljanskega kluba.

Tako kot mnogi pred njim se je v mlajših letih preizkusil v številnih športih. »Nekega dne sem doma očetu rekel, da bi treniral vaterpolo. Najprej se mi je samo nasmehnil, vendar sem bil vztrajen, in ko sem prišel na prvi trening, sploh nisem več hotel iz vode,« je svoje začetke pred šestimi, sedmimi leti opisal nadarjeni Ćetković, ki je kot rečeno tudi član slovenskih mlajših selekcij. Za zdaj sicer še zaostajajo za srednjim evropskim razredom, vendar je prepričan, da ga lahko ulovijo in tudi prehitijo, vendar le z več treninga.

»Prepričan sem, da v Sloveniji nismo nič manj nadarjeni od naših vrstnikov iz vaterpolsko močnejših držav. Prva razlika med nami je v količini treninga. Ko sem v Podgorici videl, koliko več trenirajo in kakšne pogoje imajo, je logično, da za zdaj zaostajamo za njimi. Tudi njihova liga je veliko močnejša, v njej je več kakovostnih klubov, tako da imajo na voljo močnejše tekme, pri nas v mlajših kategorijah izstopata le Triglav in Ljubljana Slovan, to pa je premalo tekem za razvoj. Če ne igraš tudi za starejše selekcije, je še toliko težje napredovati. Vse to pa se potem ne da nadomestiti na reprezentančnih akcijah,« je pred odhodom v Črno goro še dejal Ćetković, ki si želi tudi čim več reprezentančnih akcij.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.