Madžarke ponovile uspeh svojih vrstnikov

V Coimbri na Portugalskem so madžarske vaterpolistke v finalu svetovnega prvenstva do 20 let premagale Španijo s 13:10 (5:3, 3:3, 4:2, 1:2). Tretje mesto je po zmagi nad Italijo s 13:11 (4:2, 5:3, 2:2, 2:4) osvojile Nizozemke.

V polfinalu so španske vaterpolistke s 14:4 premagale Nizozemke, precej bolj izenačen pa je bil drugi polfinalni obračun, v katerem so bile Madžarke z 10:9 boljše od Italijank. Čeprav so imele v polfinalu težje delo madžarske vaterpolistke, so finalno tekmo začele z več energije in povedle s 3:0, nato pa vodstva niso več izpustile iz rok. Branilke naslova so nekajkrat svoj zaostanek znižale le na gol (2:3, 3:4, 5:6, 6:7), vendar je za 8:6 zadela Eszter Varro. Začetek tretje četrtine je pripadel Madžarkam, ki so Špankam pobegnile na 12:6, s tem pa je bila tekma odločena. 

Madžarska je letos slavila že na moškem svetovnem prvenstvu do 20 let, le nekaj mesecev kasneje pa so torej na Portugalskem slavile še madžarske vaterpolistke. 

Končni vrstni red: 1. Madžarska, 2. Španija, 3. Nizozemska, 4. Italija, 5. ZDA, 6. Grčija, 7. Izrael, 8. Nova Zelandija, 9. Avstralija, 10. Brazilija, 11. Hrvaška, 12. Kanada, 13. Francija, 14. Japonska, 15. Kazahstan, 16. Portugalska, 17. Južna Afrika, 18. Čile, 19. Indija.

Foto: waterpolo.hu FB

 

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.