V Kotorju tudi slovenska reprezentanca

V letošnji sezoni bo v Regionalni vaterpolo ligi A1 nastopala tudi slovenska reprezentanca, ki jo v začetku januarja čaka evropsko prvenstvo v Izraelu. Izbranci Krištofa Štromajerja bodo od 29. septembra do 1. oktobra igrali na turnirju v Kotorju, kjer bodo njihovi nasprotniki Budva, Cattaro in Primorac.

Slovenski vaterpolisti bodo v prvem delu tekmovanja igrali v skupini A, kjer bodo ob Budvi, Cattaru in Primorcu njihovi nasprotniki še KPK Korčula, Zadar 1952, POŠK Split in Medveščak Zagreb. Na štirih turnirjih bodo vsak z vsakim igrali po dvakrat, najboljši dve ekipi pa se bosta v začetku marca uvrstili v končnico od 1. do 4. mesta. Vanjo se bosta uvrstili tudi najboljši ekipi iz skupine B, v kateri so Novobeogradski Vukovi, Valis Valjevo, Vojvodina Novi Sad, Proleter Zrenjanin in Taš Beograd. V končnici se  bodo, poleg boja za končno prvo mesto, ki vodi v prvo regionalno ligo (Premier), preostala moštva borila še za uvrstitve od 5. do 7. mesta, od 8. do 10. mesta in od 11. do 13. mesta. Tu bo zagotovo nastopila tudi Slovenija, saj se, ker nastopa kot reprezentanca, ne more boriti za napredovanje v višji rang.

»Do decembra, ko bomo začeli priprave na evropsko prvenstvo, bomo imeli za sabo kar nekaj tekem. Prav tako prvi turnir prihaja ob pravem času, saj so, vsaj igralci Triglava, priprave začeli avgusta, tako da bomo konec tedna videli, kakšna je njihova trenutna pripravljenost. Prvi turnir bo v Kotorju in se ga že veselim,« pred prvim turnirjem Štromajer, selektor slovenske reprezentance, ne skriva zadovoljstva pred uvodnim turnirjem Regionalne vaterpolo lige A1.

Čeprav gre za po moči drugoligaško regionalno vaterpolo tekmovanje, bodo ekipe v njej še vedno kakovostne. Primorac je ta konec tedna gostil kvalifikacijski turnir pokala LEN in se prebil v skupinski del tekmovanja, neugodna sta tudi Budva in Cattaro.

»Že sam po sebi je črnogorski vaterpolo eden najboljših na svetu. Tudi sam ga zelo rad gledam. Prvi favorit bo zagotovo Primorac, kar potrjujejo njegovi izidi v evropskih tekmovanjih. Manj poznam Budvo in Cattaro, zato težko govorim o njuni kakovosti, ampak kot rečeno, gre za črnogorski vaterpolo. S tem spet vstopamo v neko neznano okolje glede kakovosti naših nasprotnikov, tako kot smo šli v kvalifikacijah za EP proti Fincem. Žal pred odhodom v Črno goro ne bomo imeli nobenega skupnega treninga, ker ga je logistično težko izpeljati. Začela se je šola, nekateri so v službah. Zato nam bo na prvem turnirju zaradi službenih obveznosti manjkalo nekaj igralcev prve ekipe, tako da bodo priložnost dobili tudi mlajši igralci letnika 2005, ki jih čakajo kvalifikacije za EP in bodo tudi zanje te tekme dobrodošle,« je še dejal Štromajer.

Na seznamu za Kotor je 14 igralcev, na njemu zaradi službenih obveznosti ni Andraža Pušavca, Benjamina Popovića in Aljaža Pevca, sicer pa je za tekmovanje v regionalni ligi prijavljeno 29 igralcev. Manjka seveda tudi kapetan reprezentance Jaša Kadivec, ki v regionalnem tekmovanju, zaradi obveznosti v svojem klubu Primorju, ekipi ne more pomagati. Primorje namreč nastopa v Premier ligi.

REPREZENTANCA SLOVENIJE:

Vabljeni igralci za turnir v Kotorju: Jure Beton, Jaša Lah, Juš Vončina, Jan Justin, Aleksander Paunović, Nikola Rajlić, Aljaž Troppan, Gašper Žurbi, Aleksander Cerar, Matija Bernard Čanč, Vukašin Stefanović, Enej Potočnik, Tim Kačič, Jurij Seljak.

Uradne osebe: Krištof Štromajer (selektor), Marko Gostić (pomočnik), Jernej Seljak (vodja poti)

Ostali igralci s seznama: Lukas Z. Gligorovski, Nejc Osel, Matic Rahne, Benjamin Popović, Andraž Pušavec, Aljaž Pevec, Dejan Gostić, Gašper Fičur, Gal Karničar, Jan Herzog, Miha Šantak, Branko Kirasič, Nace Štromajer, Filip C. Tepina, Anže Povhe.

Preostale uradne osebe: Jaka Mikoletič, Teo Galić.

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.