Koprska članska ekipa je še pod vprašajem

Vaterpolisti Grafist Kopra so se v lanski sezoni soočali s številnimi težavami, temu primeren je bil tudi njihov končni izkupiček. V Alpe Waterpolo ligi so bili osmi, v državnem prvenstvu pa so ostali brez končnice. Pred novo sezono je v njihovem taboru še veliko negotovosti, saj bo šele v prihodnjih dneh znano ali bodo v novi sezoni sploh nastopili s člansko ekipo.

V koprskem vaterpolu so bili v preteklosti že velikokrat vzponi in padci. Velikokrat do zdaj so iz padcev izšli še močnejši, vendar kot kaže trenutna situacija v klubu, vsaj še nekaj časa ne bo tako. Situacijo bo reševal Dušan Lončarević, ki je novi v. d. predsednik kluba.

»Po pooblastilu zdajšnjega predsednika sem, dokler ne najdemo novega predsednika, v. d. predsednika kluba. Posneli smo situacijo v klubu, imamo novega vodjo mladinskega pogona, to je Blaž Čeklič, dolgoletni delavec v vaterpolu, ki je tudi kandidat za strokovni svet pri zvezi. Sam sem zadolžen za člansko ekipo, v kolikor jo bomo imeli. To še ni zagotovo, čeprav smo se prijavili za AWL. Nekaj časa, da to rešimo, še imamo, vendar trenutno slabo kaže, saj imamo težave z igralci. Starejši igralci so prenehali z igranjem, žal so s kariero prekinili tudi trije, štirje mlajši igralci. Iz mlajših kategorij imamo sicer nekaj igralcev, ki pa še niso sposobni igrati članski konkurenci. Razveseljivo je, da imamo dovolj igralcev v U-15, U-13, U-12, prav tako imamo vaterpolo šolo, toda v času covida-19 je bil v Kopru dve leti zaprt bazen in cela generacija, ki bi danes lahko igrala za člane, je prenehala z igranjem. Takrat smo imeli dobro ekipo, a kaj, ko so šli potem v druge športe, zato imamo zdaj luknjo, ki jo skušamo rešiti,« je o trenutnih težavah koprskega kluba spregovoril Lončarević.

V članski ekipi, ki jo vodi Aleš Stopar, je trenutno deset igralcev, ki so pripravljeni igrati, to pa ni dovolj za resnejše igranje. Upati je, da bodo Koprčani rešili težave in da se bodo pridružili tekmovanju v AWL in po koncu evropskega prvenstva državnemu prvenstvu, kajti brez njih bo prvenstvo zagotovo osiromašeno. Zato pa ni nobenega dvoma o tem, da bodo imeli ekipe v mlajših kategorijah. Ekipi U-17 in U-15 bo vodil Teo Galič, vaterpolo šola in U-12 bosta v rokah Janija Lončarevića, medtem ko bo za U-13 skrbel Milisav Janošević. 

»V teh kategorijah bomo igrali v državnem prvenstvu, ne pa tudi v U-19, ki je žal nimamo. Glede članov pa bo kot rečeno več znanega v prihodnjih dneh. Če bo igral še kdo od starejših, s katerimi smo v pogovorih, bomo igrali, drugače bomo morali AWL in člansko državno prvenstvo odpovedati. Navkljub vsemu sem še vedno optimist, je pa težko verjeti, da bi bili lahko konkurenčni,« se ugodnemu razpletu nadeja Lončarević. 

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.