V Kotorju za začetek z Budvo

Slovenska vaterpolska reprezentanca bo od petka do nedelje v Kotorju igrala na prvem turnirju druge regionalne lige. Prvi nasprotnik izbrancev Krištofa Štromajerja bo Budva, v petek, ob 19.50, v soboto se bodo slovenski vaterpolisti pomerili z ekipo Cattaro (19.50) in v nedeljo še s prvim favoritom turnirja, Primorcem (10.10).

Tekme v regionalni ligi bodo slovenskim vaterpolistom koristile v pripravah na evropsko prvenstvo, ki bo v začetku januarja v Izraelu. Žal na prvem turnirju selektor Krištof Štromajer ne bo mogel računati na vse igralce, ki so junija Sloveniji priborili še drugi zaporedni nastop med najboljšimi evropskimi reprezentancami. Zaradi službenih obveznosti so že pred odhodom v Kotor sodelovanje morali odpovedati Andraž Pušavec, Benjamin Popović in Aljaž Pevec, medtem ko ima Jaša Kadivec klubske obveznosti z reškim Primorjem, ki igra v Premier regionalni ligi. 

»Na žalost na pot odhajamo brez skupnega treninga, prav tako pa kot rečeno brez nekaterih nosilcev igre. Bo pa to priložnost za mlajše igralce, da vidimo, ali so v primerjavi z lansko sezono napredovali. Kakorkoli že, te tekme bodo zelo dobrodošle v pripravah na evropsko prvenstvo, ekipe so kakovostne, tako da bomo morali pokazati vse svoje znanje, če bomo želeli iztržiti ugoden izid,« je pred odhodom v Črno goro dejal Štromajer.

V zadnjem trenutku sta sodelovanje morala odpovedati še Jan Justin in Jurij Seljak, oba imata težave z ramo, zamenjala pa ju bosta Lukas Z. Gligorovski in Dejan Gostić. Preostali igralci pa so še: Jure Beton, Jaša Lah, Juš Vončina, Aleksander Paunovič, Nikola Rajlić, Aljaž Troppan, Gašper Žurbi, Aleksander Cerar, Matija Bernard Čanč, Vukašin Stefanović, Enej Potočnik in Tim Kačič.

V prvem delu tekmovanja bo Slovenija igrala v skupini A, kjer bodo ob Budvi, Cattaru in Primorcu njihovi nasprotniki še KPK Korčula, Zadar 1952, POŠK Split in Medveščak Zagreb. Na štirih turnirjih bodo vsak z vsakim igrali po dvakrat, najboljši dve ekipi pa se bosta v začetku marca uvrstili v končnico od 1. do 4. mesta. Vanjo se bosta uvrstili tudi najboljši ekipi iz skupine B, v kateri so Novobeogradski Vukovi, Valis Valjevo, Vojvodina Novi Sad, Proleter Zrenjanin in Taš Beograd. V končnici bo ob tekmah za končno prvo mesto, ki vodi v prvo regionalno ligo (Premier), potekal boj tudi za uvrstitve od 5. do 7. mesta, od 8. do 10. mesta in od 11. do 13. mesta. Slovenija, ker nastopa kot reprezentanca, ne more igrati za mesta od 1. do 4. in preboj v višji rang.

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.