Štiri ekipe so še brez poraza

S tekmami drugega kroga se je končal prvi letošnji turnir v Alpe Waterpolo ligi. Po dveh odigranih tekmah so lahko najbolj zadovoljni v taborih AVK Triglava, Ljubljane Slovana, zagrebške Mladosti in Opatije, ki so do zmag prišli tudi drugi tekmovalni dan. Kranjčani so visoko premagali drugo ekipo Ljubljane Slovana, prva ljubljanska ekipa je bila boljša od Dunajčanov, Zagrebčani so premagali Tržačane, Borac je bil boljši od Calcita, Opatija pa je v najbolj izenačeni tekmi z golom razlike premagala Branik Maribor, ki je ostal pri eni zmagi. Od slovenskih ekip so za zdaj brez nje še Koprčani, ki danes niso igrali, Kamničani in mladi Ljubljančani.

Pallanuoto Trieste – Mladost Zagreb  9:13 (3:2, 1:3, 1:2, 4:6)

Strelci: Pavic 3, A. Fumo, Cassavola 2, F. Fumo, Liprandi 1 / Obuljen, Bušić 4, Bučević 3, Huljev 2.

V prvi tekmi drugega dne uvodnega turnirja Alpe Waterpolo lige so v izenačeni tekmi slavili mladi zagrebški vaterpolisti, ki so si zmago zagotovili v zadnjih petih minutah. Tržačani so se jim z golom Francesa Cassavole približali na dva gola zaostanka (7:9), vendar so si Zagrebčani s štirimi zaporednimi goli zagotovili mirno končnico in prišli še do svoje druge zmage v Banjaluki.

ASV Ströck Wien – Ljubljana Slovan 11:16 (3:6, 0:3, 3:5, 5:2)

Strelci: Savic 6, Milosevic 3, Mitruk, Szavai 1 / Čanč, Cuomo 4, Potočnik 3, Stefanović 2, B. Kirasič, Novak 1.

Čeprav so v zadnji četrtini, ki so jo tudi dobili, Dunajčani nekoliko ublažili poraz, zmaga prve ljubljanske ekipe ni bila nikoli vprašljiva. Že po šestih minutah igre so vodili s 5:1, nato pa vse do zadnje četrtine svojo prednost le še večali. V zadnji četrtini jim je nekoliko popustila zbranost, kar so Dunajčani izkoristili, predvsem to velja za Mladena Savica, ki je dosegel kar štiri gole, skupaj šest in bil najbolj učinkovit igralec tekme. Za ljubljansko ekipo sta po štirikrat v polno zadela Matija Bernard Čanč in Igor Cuomo.

Opatija – Branik Maribor 8:7 (3:4, 1:1, 2:1, 2:1)

Strelci: Lu. Dujmić, Čunko 3, Blažić, T. Smokvina 1 / Brčić 4, A. Hadžić 2, Pevec 1.

V prvem krogu sta obe ekipi zmagali, Mariborčani so bili boljši od domačinov turnirja, Opatija pa je premagala Koper. Brez poraza je Banjaluko na koncu zapustila Opatija, ki je ob polovici tekme zaostajala za gol. Na obeh straneh sta bili boljši del ekipe obrambi, izkazala sta se tudi oba vratarja, Bartol Kolanović v vratih Opatije in Marin Jukić v mariborskih vratih. Do odločitve je prišlo v zadnji četrtini, v kateri je odločilni gol dosegel Antonio Čunko.

Ljubljana Slovan II – Triglav  8:31 (1:8, 2:10, 4:6, 1:7) 

Strelci: Lipnik 6, Poznik, Osmić 1 / Troppan 6, N. Štromajer, Rajlić 5, Lah, Cerar 4, Paunovič 3, Vončina 2, Cvijanović Tepina, Pušavec 1.

Najmlajša ekipa AWL je bila proti lanskoletnim zmagovalcem že vnaprej obsojena na poraz. Toda varovanci Aleša Komelja v AWL sodelujejo zato, da nabirajo izkušnje in da se učijo od boljših ekip. Kranjčani so ves čas igrali zavzeto, to pa se je odrazilo tudi na končnem rezultatu. V mladi ljubljanski ekipi se je s šestimi goli izkazal Marcel Lipnik, šest golov je za Kranjčane dosegel tudi Aljaž Troppan, po enega manj pa nadarjeni Nace Štromajer in Nikola Rajlić. 

Borac Banjaluka – Calcit Water Polo  15:9 (4:4, 3:2, 1:2, 7:1) 

Strelci: Kajtez, Šipka, Lagundžić 3, Kočan, Tešić 2, B. Hadžić, Đukić 1 / N. Lukić, Gledec, Gligorovski 2, Brišnik, Kordež, Blažević 1.

Kamničani so tudi v svoji drugi tekmi turnirja v Banjaluki ostali praznih rok. Proti domačemu Borcu so bili vse do zadnje četrtine v igri za zmago, saj so vanjo vstopili z neodločenim izidom. V zadnji četrtini je varovancem Gašperja Šenice, ki so imeli v pripravljalnem obdobju veliko težav z bazenom in treningom, zmanjkalo moči, kar so Banjalučani izkoristili in prišli do svoje prve zmage v tem tekmovanju, saj lani v AWL niso nastopili. 

Postave slovenskih ekip v Banjaluki

AVK Triglav: Osel, Cvijanović Tepina, Rajlić, M. Gostić (2. tekma), Lah, D. Gostić, Pušavec, Paunović, Vončina, Cerar, Troppan, N. Štromajer, Udovč, Justin (1. tekma). Trener: Krištof Štromajer.

Branik Maribor: Jukić, Pajnik, Šantak, Brčić, Globovnik, Kačič, Pevec, A. Hadžić, Herzog, Minić, Rajšp, Miletić, Kulenović. Trener: Tomislav Gradski.

Calcit Water Polo: Dragaš, Gligorovski Zdravković, Brišnik, N. Lukić, Gledec, D. Lukič, Kordež, Blažević, Šmrković, Osolnik, Laketić, Bergant, Jeretina. Trener: Gašper Šenica.

Grafist Koper: Lončarevič, Janošević, Cosoli, Pencelj, Giorgi, Jovanović, Bašić, Fičur, Biasiotti, Sajko, Jaćimović, Deković. Trener: Aleš Stopar. 

Ljubljana Slovan: Žurbi, Stefanović, Čanč, Potočnik, Žiberna, Leskovec, Anzulović, B. Kirasič, Čarni, Cuomo, Novak, P. Kirasič. Trener: Jure Škof. 

Ljubljana Slovan II: Karničar, Milosavljević, Poličnik, Povhe, Poznik, Lipnik, Zidar, Zohil, Klobučar, R. Kirasič, Petković, Osmić, Rauter. Trener: Aleš Komelj.

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.