Ljubljanski obračun prvi ekipi Ljubljane Slovana

V Banjaluki se je začel prvi letošnji turnir Alpe Waterpolo lige. Od šestih slovenskih klubov so prvi dan do zmage prišli Kranjčani, ki so bili boljši od Tržačanov, v zadnji tekmi turnirja je Branik premagal domači Borac, medtem ko je obračun dveh ljubljanskih ekip dobila prva ekipa Ljubljane Slovana. Kamniški Calcit Water Polo je izgubil z Dunajčani, obe svoji tekmi pa so izgubili tudi Koprčani.

Grafist Koper – Opatija 11:18 (2:4, 2:4, 2:7, 5:3)

Strelci: Janošević, Fičur 3, Prete 2, Biasotti, Sajko, Jaćimović 1 / Čunko 4, B. Smokvina, Lu. Dujmić, Petrić 3, Vićić, Kolak 2, Kaluđerović 1.

V prvi tekmi turnirja v Banja Luki so Koprčani, ki so bili dolgo v negotovosti ali bodo v novi sezoni sploh imeli člansko ekipo, pričakovano ostali praznik rok proti Opatiji, ki je povedla s 3:0, nato pa vodstva ni več izpustila iz rok. Tekma je bila dokončno odločena v tretji četrtini, v kateri je Opatija dosegla kar sedem golov, prejela le dva, začela pa jo je s prednostjo štirih golov. V zadnji četrtini so Koprčani nekoliko ublažili poraz.

AVK Triglav – Pallanuoto Trieste 15:8 (4:2, 4:3, 1:1, 6:2)

Strelci: N. Štromajer, Troppan 3, Rajlić, Vončina, Cerar 2, D. Gostić, Paunovič, Justin 1 / A. Fumo 3, Casavola 2, Pavić, Liprandi, Micillo 1. 

Prvi zmagovalci AWL, Kranjčani, so v svoji prvi letošnji tekmi dolgo lomili odpor Tržačanov, ki so jim nevarno dihali za ovratnik vse do zadnje četrtine. V zadnji so varovanci Krištofa Štromajerja, za katere je prvič zaigral Aleksander Cerar, ki je prišel iz Calcit Water Pola, po štirih minutah igre ekipi iz Trsta pobegnili na 13:6, kar je bilo dovolj za zanesljivo zmago.

Ljubljana Slovan – Ljubljana Slovan II 20:7 (4:3, 5:1, 6:1, 5:2)

Strelci: Potočnik, Cuomo 4, Žiberna, Leskovec 3, Stefanović, Čanč 2, B. Kirasič, Novak 1 / Lipnik 3, Povhe 2, Poznik, R. Kirasič 1. 

Ljubljančani v letošnji sezoni igrajo z dvema ekipama, ki sta se med sabo pomerili že v prvem krogu. Prva, izkušenejša, ki je bila lani druga v tem tekmovanju, je imela s svojimi mlajšimi tekmeci veliko težav v prvi četrtini, toda že v drugi je do izraza prišla njihova večja kakovost. Za Ljubljančane so po nekaj let spet zaigrali Gašper Žurbi, Tilen Leskovec in Sebastjan Novak, od novincev je manjkal Martin Stele, prvič pa si je kapico Ljubljane Slovana nadel Jerko Anzulović. V mlajši ekipi Ljubljane Slovana, ki jo vodi Aleš Komelj, se je s tremi goli izkazal Marcel Lipnik.

Calcit Water Polo – ASV Ströck Wien  7:15 (5:3, 1:5, 0:2, 1:5)

Strelci: Gligorovski, N. Lukić, Blažević 2, Laketić 1 / Mitruk, Savic, Szavai 4, Sarandi, Cech, Jovandic 1. 

Kamničani so imeli v letošnji pripravljalni sezoni med slovenskimi vsemi klubi največ težav, saj so jim poplave odnesle pol poletne sezone na bazenu Pod Skalco, ob tem pa so izgubili kar šest svojih igralcev. Na srečo se je iz Srbije vrnil Lukas Zdravković Gligorovski, nekaj igralcev pa jim je ob prestopu Aleksandra Cerarja odstopil kranjski Triglav. V prvi četrtini so Kamničani proti najboljši avstrijski ekipi še vodili, toda v nadaljevanju jim je zmanjkalo moči, kar so Dunajčani izkoristili in prišli do visoke zmage. 

Grafist Koper – Mladost Zagreb 4:17 (2:3, 1:3, 1:4, 0:7) 

Strelci: Janošević, Jovanović, Fičur, Jačimović 1 / Subota 4, Fajković 3, Čolović, Obuljen, Bušić, Dobrić, Huljev 2.

Koprčani so bili edini, ki so prvi dan turnirja v Banja Luki odigrali dve tekmi. Tudi v drugi so bili proti mladinski ekipi Mladosti brez realnih možnosti za zmago. Dokler so še imeli nekaj moči, v prvih dveh četrtinah, so še držali korak z mlajšimi Zagrebčani, ki so do odločilne prednosti prišli v tretji četrtini, v zadnji pa so popolnoma nadigrali koprsko ekipo.

Branik Maribor – Borac  19:12 (5:1, 4:3, 5:3, 5:5) 

Strelci: A. Hadžić 5, Pevec, Rajšp 4, Globovnik, Miletić 2, Brčić, Herzog 1 / B. Hadžić, Kajtez, Lagundžić, Kočan 2, Kopanja, Ostojić, Lakić, Tešić 1.

V zadnji tekmi prvega dne turnirja AWL so Mariborčani premagali domači Borac. V prvi četrtini so prišli do štirih golov prednosti, ki so jih ob učinkoviti igri v napadu ves čas ohranjali, ob koncu tretje četrtine pa so že vodili s 14:7. Zadnja četrtina, v kateri je padlo največ golov, po pet na vsaki strani, je bila tako le še formalnost. 

Pari drugega dne turnirja v Banja Luki

9.00: PN Trieste – Mladost Zagreb, 10.30: ASV Wien – Ljubljana Slovan, 12.00: Opatija – Branik Maribor, 13.30: Ljubljana Slovan II – Triglav, 15.00: Borac Banjaluka – Calcit Water Polo.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.