Namesto v Izraelu EP 2024 na Hrvaškem in Nizozemskem

Že pred dnevi se je neuradno govorilo, da bo vaterpolsko evropsko prvenstvo 2024 namesto v Netanyi v Izraelu na Hrvaškem (med 4. in 16. januarjem) in Nizozemskem (med 5. in 13. januarjem). Danes je to potrdilo tudi vodstvo Evropske zveze vodnih športov (European Aquatics). Slovenska reprezentanca bo tako igrala v Zagrebu ali Dubrovniku, ženski turnir pa bo v Eindhovnu.

»Zaradi športnikov sem vesel, da nam je uspelo pridobiti dva izvrstna gostitelja in velika hvala obema zvezama na Hrvaškem in na Nizozemskem, ki sta se v tako kratkem času potrudili narediti vse, da lahko prvenstvo izpeljemo. S sodelovanjem bomo oba dogodka organizirali na najboljši možni način,« je odločitev European Aquatics komentiral njen predsednik Antonio Silva.

Tudi zadnje evropsko prvenstvo je bilo septembra lani na Hrvaškem, ko je v Splitu prvič po dolgih letih igrala tudi slovenska reprezentanca, ki bo med najboljšimi evropskimi reprezentancami igrala tudi letos. Slovenija bo igrala v skupini C proti Slovaški, Nizozemski in Romuniji, ni pa še znano, ali v Zagrebu ali v Dubrovniku. Odločitev o tem bo padla v prihodnjih dneh, za zdaj se ve le, da bo Hrvaška, ki bo branila naslov evropskega prvaka, prvi del tekmovanja igrala v Dubrovniku na bazenu Gruž. Dubrovnik bo tudi gostil tekme za uvrstitev od 9. do 16. mesta, medtem ko bo tekme za prvega do osmega mesta na bazenu ob Savi.

Evropski prvak se bo neposredno uvrstil na olimpijske igre v Parizu, hkrati pa bo tudi kvalifikacijsko sito za tiste reprezentance, ki si še niso zagotovile nastopa na svetovnem prvenstvu, ki bo februarja prihodnje leto v Dohi.

FOTO: Tit Košir

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.