Po treh krogih AWL brez poraza le še tri ekipe

Prvi dan drugega turnirja Alpe Waterpolo lige v Kopru so hladen tuš doživeli v taboru Ljubljane Slovana, ki je v prvi tekmi izgubil s Tržačani z 9:12. Brez poraza so tako po treh odigranih tekmah le še Triglav Kranj, ki je bil z 12:9 boljši od Dunajčanov, Opatija, ki je z 22:8 premagala Calcit Water Polo in Mladost Zagreb, ki je z 11:2 slavila proti Branik Mariboru.

Od slovenskih ekip so bili prvi dan koprskega turnirja aktivni tudi domači Grafist Koper, ki je z banjaluškim Borcem izgubil z 8:10 in druga ekipa Ljubljane Slovana, ki je v slovenskem obračunu z 11:13 izgubila s Kamničani. 

Pallanuoto Trieste – Ljubljana Slovan  12:9 (4:3, 3:2, 2:0, 3:4)

Sodnika: Vehovec, Pančur.

Pallanuoto Trieste: Cattarini, Fumo 2, Treu 1, Pavić 1, A. Casavola, Kavalic 1, Nider, F. Casavola 2, Medici, Ranu’, Fumo 1, Micillo 4. Trener: Ugo Marinelli.

Ljubljana Slovan: Žurbi, Stefanović 1, Čanč, Potočnik 3, Žiberna, Leskovec, Anzulović 2, B. Kirasič, Čarni, Cuomo 3, Novak 1, Lipnik, P. Kirasič. Trener: Jure Škof.

Ljubljančani so v uvodni tekmi koprskega turnirja doživeli hladen tuš, saj so proti Tržačanom ostali praznih rok. Čeprav so od turnirja v Banja Luki odigrali nekaj prijateljskih tekem, to ni bilo dovolj, da bi strli odpor tržaške ekipe, ki je prva povedla, nato pa Ljubljančanom le enkrat prepustila vodstvo. Po golu Igorja Cuoma je bilo 5:4 za Ljubljano Slovan, s kar štirimi zaporednimi goli, dvema v drugi četrtini in dvema v tretji, pa so Tržačani povedli z 9:5. V začetku zadnje četrtine so se jih ljubljanski vaterpolisti z golom Eneja Potočnika pet minut pred koncem tekme približali na dva gola zaostanka (7:9), vendar do preobrata ni prišlo. Pri Tržačanih se je s štirimi goli izkazal Gaetano Micillo, v ljubljanski ekipi sta bila s tremi goli najbolj učinkovita Potočnik in Cuomo.

Calcit Water Polo – Opatija  8:22 (3:8, 2:3, 0:3, 3:8)

Sodnika: Homovec, Vehovec. 

Calcit Water Polo: Dragaš, Gligorovski Zdravković 1, Brišnik, N. Lukić 2, Gledec, D. Lukič 1, Kordež, Blažević 1, Šmrković, Laketić, Ostrež. Bergant 3, Jeretina. Trener: Gašper Šenica.

Opatija: Kolanović, B. Smokvina 2, Vukelić, T. Smokvina, Dešić 1, Blažić 1, Kaluđerović 4, Lu. Dujmić 6, Le. Dujmić 7, Sklepić, Kolak 1, Duvnjak Starčević. Trener: David Burburan.

Tekma je bila praktično odločena že po prvi četrtini, čeprav so Kamničani z goloma Davida Lukiča in Roka Berganta povedli z 2:0. S petimi zaporednimi goli je Opatija povedla s 5:2, na prvi odmor pa je odšla s prednostjo petih golov. Proti koncu druge četrtine so po dveh golih Lucijana Dujmića Kamničani zaostajali že za osem golov, tako da sta bili tretja in četrta četrtina le še formalnost. Tudi po visokem vodstvu je Opatija igrala resno in prišla do visoke zmage. V njeni ekipi sta se s sedmimi oziroma šestimi goli najbolj izkazala brata Lucijan in Len Dujmić, v kamniški pa s tremi Bergant.

Branik Maribor – Mladost Zagreb  2:11 (1:3, 0:4, 1:2, 0:2)

Sodnika: Carić, Pančur.

Branik Maribor: Jukić, Brčić, Šantak, Seljak 1, Globovnik, Kačič, Pevec 1, Hadžić, Herzog, Lang, Rajšp, Miletić. Trener: Tomislav Gradski.

Mladost Zagreb: Ćosić, Šošić 2, Fajković 2, Jakuš, Obuljen 1, Rogić, Branković 1, L. Barišić 1, Dobrić 2, Huljev, M. Barišić, Bučević 2. Trener: Hrvoje Hrestak.

Mariborski vaterpolisti so z velikimi pričakovanji vstopili v tekmo z mladinsko ekipo Mladosti, vendar pa so se njihovi upi razblinili že do konca prvega polčasa. Njihova največja težava je bila, kako premagati Jakova Ćosića, ki je »zaklenil« svoja vrata. Tekma se je za mariborsko ekipo sicer začela na najboljši možni način, golom Jurija Seljaka že v prvem napadu, zato pa so na drugega, ki ga je dosegel Andraž Pevec, čakali vse do konca tretje četrtine. V tem obdobju so prejeli devet golov, še dva pa v zadnji četrtini.

Triglav Kranj – Ströck Wien  12:9 (6:5, 2:0, 3:3, 1:1)

Sodnika: Carić, Čipčić.

Triglav Kranj: Beton, Popović 1, Rajlić, Cvijanović Tepina, Lah, D. Gostić 1, Štromajer 1, Paunovič 2, Vončina, Justin 2, Troppan 2, Cerar 3, Udovč. Trener: Jaka Mikoletič.

Ströck Wien: Krupar, Dano, Martanović 2, Sarandi, Mitruk 3, Savić, Milošević, Dukić 1, Szavai 2, Kisić, Cech, Jovandić 1. Trener: Mike Fasching.

Kranjčani so do tretje zmage v AWL prišli težje, kot so verjetno pred tekmo pričakovali. Dunajčani so po dobri minuti igre vodili z 2:0, po treh zaporednih golih pa so do vodstva prišli Kranjčani, ki ga niso več izpustili iz rok. Do odločilne prednosti so prišli sredi tretje četrtine, ko so z golom Jana Justina Dunajčanom pobegnili za pet golov (10:5). Pred zadnjim odmorom so dunajski vaterpolisti prišli na tri gole zaostanka, sredi zadnje tudi le na dva, toda 38 sekund pred koncem tekme je vse dvome razrešil Aleksander Cerar, ki je bil s tremi goli tudi najbolj učinkovit igralec Triglava. Tri gole je za Dunajčane dosegel tudi Adam Mitruk.

Ljubljana Slovan II – Calcit Water Polo  11:13 (2:3, 4:3, 3:4, 2:3)

Sodnika: Černeka, Čipčić.

Ljubljana Slovan II: Florjančič, Milosavljević Saunig, Poličnik 2, Povhe 3, Poznik 2, Lipnik 2, Zidar, Zohil, Koder, R. Kirasič, Petković 2, Osmić 1, Filipović. Trener: Aleš Komelj.

Calcit Water Polo: Dragaš, Gligorovski Zdravković 2, Brišnik 2, N. Lukić, Gledec, D. Lukič, Kordež 1, Blažević 4, Šmrković, Laketić 1, Ostrež, Bergant 3, Jeretina. Trener: Gašper Šenica.

Ko so Kamničani sredi uvodne četrtine z golom Lukasa Gligorovski Zdravkovića povedli s 3:0, je kazalo, da jih v nadaljevanju tekme čaka lahko delo, toda mladi Ljubljančani se niso predali. Že do konca prve četrtine so se nasprotnikom približali na gol zaostanka, sredi druge pa so z golom Marcela Lipnika povedli s 5:4. Na menjavo strani sta ekipi odšli z neodločenim izidom, v tretji četrtini pa so Ljubljančani z golom Anžeta Pohveta prišli do dveh golov prednosti (8:6). Vodili so tudi še z 9:7, vendar so Kamničani na zadnji odmor vseeno odšli z minimalno prednostjo, ko je v polno zadel David Laketić. V zadnji četrtini je Poznik še izenačil na 10:10, toda Glirogovski Zdravković in Rok Bergant z dvema goloma nista dovolila presenečenja.  

Borac – Grafist Koper  10:8 (1:2, 5:1, 2:3, 2:2)

Sodnika: Homovec, Černeka.

Borac: Mahovkić, Hadžić 2, Đukić, Blagojević, Ostojić, Kajtez 2, Kopanja 1, Šipka 2, Lagundžić, Kočan 3, Lakić, Tešić, Ćutković.Trener: Davor Josipović.

Grafist Koper: Lončarević, Janošević 1, Giorgi 1, Nastran, Anezljc 1, Bašić, Fičur 1, Prete 2, Jovanović, Cosoli 1, Jačimović 1, Deković. Trener: Aleš Stopar.  

Koprski vaterpolisti so po golu Milisava Janoševića na prvi odmor odšli z minimalno prednostjo, zanje pa je bila usodna druga četrtina, v kateri je Gašper Fičur še izenačil na 3:3, tik pred odhodom na drugi odmor pa so Banjalučani prišli do treh golov prednosti. V še težjem položaju je bila domača ekipa v začetku tretje četrtine, ko je v polno zadel Kočan, Borac pa je povedel s 7:3. Vodil je tudi še z 8:4, z dvema zaporednima goloma pa je Koprčane pred zadnjim odmorom v igro vrnil Maria Prete Alessandro. V zadnji četrtini domači ekipi preobrat ni uspel.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.