Slovenski obračun pričakovano Kranjčanom

Drugi dan drugega turnirja Alpe Waterpolo lige je v Kopru do najvišje zmage prišla zagrebška Mladost, ki je visoko premagala drugo ekipo Ljubljane Slovana. Če je druga ljubljanska ekipa ostala praznih rok, je zato prva prav tako visoko premagala Borac iz Banja Luke. Do pričakovane zmage je prišel tudi kranjski Triglav, ki je bil v slovenskem obračunu boljši od domačega Grafista, medtem ko je mariborski Branik moral priznati premoč Dunajčanov. 

Po dveh turnirjih so v vodstvu Mladost, Triglav in Opatija, ki so edini še brez poraza, z enim porazom pa jim sledi Ljubljana Slovan. Edini ekipi, ki še nista okusili slasti zmage, sta Grafist Koper in druga ljubljanska ekipa. Naslednji turnir bo 2. in 3. decembra v Kranju.

Opatija – Pallanuoto Trieste 13:11 (4:2, 4:3, 2:3, 3:3).

Opatija: Kolanović, B. Smokvina 2, Vukelić, T. Smokvina 3, Dešić, Blažić 3, Kaluđerović, Le. Dujmić 5, Sklepić, Kolak, Duvnjak Starčević. Trener: David Burburan.

Pallanuoto Trieste: Cattarini, Fumo 2, Treu, Pavić 1, A. Casavola, Liprandi 5, Nider, F. Casavola 2, Medici 1, Ranu’, Kavalić, Fumo, Micillo. Trener: Ugo Marinelli.

V soboto sta obe ekipi prišli do zmage, Opatija je visoko premagala Kamničane, Tržačani pa presenetljivo prvo ekipo Ljubljane Slovana. Da njihova zmaga proti Ljubljančanom ni bila naključna, so potrdili tudi proti Opatiji, ki je v začetku prve četrtine zaostajala z 0:2, na prvi odmor pa je vendarle odšla z dvema goloma prednosti. V začetku druge so jo po golu Marka Blažića, nekdanjega slovenskega reprezentanta, povečali na štiri (6:2), že sredi četrtine pa so se jim Tržačani približali na gol zaostanka (5:6). Vseeno so na menjavo strani odšli z lepo prednostjo treh golov. V tretji četrtini je ekipa iz Trsta še enkrat prišla na gol zaostanka (8:9), tako kot tudi na začetku zadnje četrtine (9:10), bilo pa je tudi 10:11, toda Bruno Smokvina in Len Dujmić sta rešila vse dvome o zmagovalcu napete in zanimive tekme. 

Mladost Zagreb – Ljubljana Slovan II  23:5 (9:2, 4:1, 4:1, 6:1)

Mladost Zagreb: Ćosić, Šošić 1, Fajković 2, Jakuš 3, Obuljen 2, Rogić 1, Kovač 1, L. Barišić 2, Dobrić 5, Huljev 1, M. Barišić 1, Bučević 4. Trener: Hrvoje Hrestak.

Ljubljana Slovan II: Florjančič, Milosavljević Saunig, Poličnik 1, Povhe 3, Poznik, Lipnik, Zidar, Zohil, Koder 1, R. Kirasič, Petković, Osmić, Karničar. Trener: Aleš Komelj.

Tekma je bila praktično odločena že po prvi četrtini, v kateri je prišla do izraza večja kakovost zagrebških vaterpolistov, ki so neusmiljeno polnili ljubljansko mrežo. Začetek tekme ni obetal visokega vodstva Mladosti, saj je Anže Povhe hitro izenačil izid na 1:1, nadaljevanju pa je bilo vse v znamenju Zagrebčanov in šele ob koncu četrtine se je med strelce vpisal Samo Koder. V ljubljanski ekipi se je s tremi goli izkazal Povhe, po enkrat sta se med strelce vpisala še Koder in Florijan Poličnik, v ekipi Mladosti je bil s petimi goli najboljši strelec Fran Dobrić.

Ljubljana Slovan – Borac  20:7 (3:1, 3:0, 6:3, 8:3)

Ljubljana Slovan: Žurbi, Stefanović 2, Čanč 2, Potočnik 4, Žiberna, Leskovec 4, Anzulović 3, B. Kirasič 1, Cuomo 3, Novak 1, Lipnik, P. Kirasič. Trener: Jure Škof.

Borac: Mahovkić, Hadžić 2, Đukić, Blagojević, Ostojić 1, Kajtez, Kopanja 1, Šipka, Lagundžić, Kočan 2, Lakić, Ćutković 1. Trener: Davor Josipović.

V soboto so ljubljanski vaterpolisti nepričakovano ostali praznih rok proti Tržačanom, na drugi strani so Banjalučani premagali domačine turnirja. Borac je bolje začel tudi tekmo z Ljubljano Slovanom, saj je po dobrih treh minutah igre z golom Bakirja Hadžića povedel z 1:0, vendar njegovo veselje ni dolgo trajalo, kajti že v naslednjem napadu je izenačil Igor Cuomo, le slabe pol minute pozneje pa je zadel še Tilen Leskovec. Pred odhodom na prvi odmor je v polno zadel še Enej Potočnik. Banjaluška barka se je začela potapljati v drugi četrtini, ko je Gašper Žurbi svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, zato pa so se med strelce vpisali Jerko Anzulović, Branko Kirasič in Matija Bernard Čanč. V tretji četrtini ljubljanska obramba ni bila več tako čvrsta, zato pa so bili toliko bolj učinkoviti v napadu in po golu Cuoma so na zadnji odmor odšli s prednostjo osmih golov, tako da je bila tekma odločena. S po štirimi goli sta se v ljubljanski ekipi izkazala Potočnik in Leskovec.

ASV Ströck Wien – Branik Maribor  13:11 (2:4, 6:4, 4:2, 1:1)

Ströck Wien: Krupar, Dano 1, Martanović, Sarandi, Mitruk 6, Savić, Milošević 2, Dukić 1, Szavai 1, Kisić 2, Cech, Jovandić. Trener: Mike Fasching.

Branik Maribor: Jukić, Brčić 2, Šantak 1, Seljak 1, Globovnik 1, Kačič 1, Pevec 2, Hadžić 3, Herzog, Lang, Rajšp 1, Minić, Suvajac. Trener: Tomislav Gradski.

Mariborčani so v soboto visoko izgubili z Zagrebčani, Dunajčani, ki imajo letos močnejšo ekipo od lanske, pa so nudili dostojen odpor lanskoletnim zmagovalcem AWL, Kranjčanom. Prvo četrtino so dobili mariborski vaterpolisti, ki so z golom Luke Globovnika 48 sekund pred njenim koncem vodili že s 4:1. V zadnjem napadu Dunajčanov je Adam Mitruk zaostanek svoje ekipe znižal na dva gola, takoj v začetku tretje le na gol. Ko je Anes Hadžić z dvema zaporednima goloma Mariborčanom spet priigral tri gole prednosti (6:3), se je zdelo, da bodo strli odpor dunajske ekipe. Še sredi druge četrtine je bilo 7:4 za Branik, vendar so Dunajčani odgovorili s tremi zaporednimi goli in izenačili na 7:7. Neodločeno je bilo tudi ob menjavi strani. Tretja četrtina se je začela v premoči Dunajčanov, ki so z novimi tremi zaporednimi goli povedli z 11:8. Aljaž Pevec je še znižal na gol zaostanka (10:11), spet pa je bil odlični Mitruk tisti, ki je pred iztekom četrtine zadel v polno, v začetku tretje pa še Sergej Milošević (13:10). Končni izid je dve minuti pred koncem tekme postavil Jurij Seljak.

Grafist Koper – Triglav Kranj  6:17 (0:5, 1:4, 2:4, 3:4)

Grafist Koper: Lončarević, Janošević, Giorgi, Parovel 1, Nastran 2, Anzeljc, Bašić, Fičur 2, Prete 1, Sajko, Cosoli, Jaćimović, Deković. Trener: Aleš Stopar.  

Triglav Kranj: Beton, Popović 3, Rajlić 3, Cvijanović Tepina 1, Lah, D. Gostić 1, Pušavec 1, Paunovič, Vončina, Justin, Štromajer 5, Cerar 3, Udovč. Trener: Jaka Mikoletič.

Koprčani so v zadnji sobotni tekmi nekoliko nesrečno izgubili z Borcem, zelo pa so se morali za svojo zmago proti Dunajčanom potruditi Kranjčani. Veliko manj težav so kranjski vaterpolisti imeli proti Koprčanom, ko so vse dvome o tem, kdo se bo veselil dve točk, rešili že v prvi četrtini, ko se je s tremi goli izkazal Nikola Rajlić. Tudi v nadaljevanju tekme so bili Kranjčani veliko boljši nasprotnik, prvi gol za koprsko ekipo pri izidu 0:6 pa je dosegel izkušeni Matej Nastran. Najbolj izenačena je bila zadnja četrtina. V kranjski ekipi se je s petimi goli izkazal še ne šestnajstletni Nace Štromajer, po trikrat so v polno zadeli Rajlić, Benjamin Popovič in Aleksander Cerar, za domačo ekipo sta bila najbolj učinkovita Nastran in Gašper Fičur z dvema goloma.

Vrstni red: Mladost 12, Triglav 12, Opatija 12, Ljubljana Slovan 9, Ströck Wien 6, Borac 6, Branik Maribor 3, Pallanuoto Trieste 3, Calcit Water Polo 3, Grafist Koper 0, Ljubljana Slovan II 0.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.