Na EP bo slovenske vaterpoliste vodil Mirko Vičević

Vodstvo Zveze vaterpolskih društev Slovenije je danes sporočilo, da bo namesto obolelega dozdajšnjega selektorja Krištofa Štromajerja slovensko vaterpolsko reprezentanco na bližnjem evropskem prvenstvu na Hrvaškem vodil Mirko Vičević. 

Eden najboljših vaterpolistov na področju nekdanje Jugoslavije, 55-letni Vičević, je prvič nase opozoril še s kapico takratne jugoslovanske reprezentance, s katero je bil leta 1986 olimpijski prvak, leta 1986 in 1991 svetovni prvak ter leta 1989 in 1991 evropski prvak. Po razpadu Jugoslavije je igral za reprezentanco Srbije in Črne gore, v svoji, kar 26 sezon dolgi igralski karieri, ki jo je začel v rodnem Kotorju, pa je kratek čas igral za Barcelono, večji del pa za italijanske klube Pro Recco, Brescio in Savono. Od leta 2020 je član hiše slavnih v Fort Lauderdalu.  

Vičević bo reprezentanco Slovenije vodil najmanj do konca letošnjega evropskega prvenstva, ki ga bosta Zagreb in Dubrovnik gostila med 4. in 16. januarjem. Slovenija bo na EP nastopila v skupini C skupaj s Slovaško, Nizozemsko in Romunijo, bržkone pa bo slovenska skupina turnir igrala v Dalmaciji.

FOTO: VK Crvena zvezda FB

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.