Brez poraza le še Opatija

Na četrtem turnirju Alpe Waterpolo lige v mariborskem bazenu Pristan sta bila prvi dan v ospredju tekmi med mlado ekipo Mladosti in kranjskim Triglavom, ki so jo s 13:11 dobili Zagrebčani, v večernem programu pa še med vodilno Opatijo in Mladostjo, ki se je končala z minimalno zmago, 15:14, Opatije. Slovenska obračuna med Ljubljano Slovanom in Calcit Water Polom ter Branik Mariborom in Grafist Koprom sta pripadla Ljubljančanom in Mariborčanom. 

Mladost Zagreb – AVK Triglav  13:11 (4:4, 1:2, 3:3, 5:2)

Sodnika: Vehovec, Kiss.

Mladost Zagreb: Ćosić, Palavra, Fajković 2, Šošić, Obuljen 4, Jakuš 2, Kovač, L. Barišić, Dobrić, Huljev 1, M. Barišić 2, Bučević 2.

AVK Triglav: Osel, Udovč; Velikanje, Rajlić, Rahne, Lah 3, Gostić, Paunovič 1, Štromajer 3, Justin 2, Cvijanović Tepina, Cerar 2.

Kar devet kranjskih vaterpolistov je igralo na nedavnem evropskem prvenstvu na Hrvaškem, kar je pustilo določene posledice, kar se utrujenosti tiče, ob tem pa so tekmo proti mladim Zagrebčanom odigrali brez Jureta Betona, Benjamina Popovića, Andraža Pušavca, Juša Vončine in Aljaža Troppana. Vse to se je seveda poznalo v njihovi igri, čeprav so tekmo odlično začeli. Po dveh zaporednih golih Jana Justina so sredi uvodne četrtine vodili s 3:0, že dve minuti pozneje pa je Jakuš izid izenačil. Na menjavo strani so Kranjčani odšli z golom prednosti, ko je Ćosića za 6:5 premagal mladi Nace Štromajer. Tudi pred zadnjim odmorom so bili kranjski vaterpolisti po golu Jaše Laha za 9:7 še v dobrem položaju, vendar so Zagrebčani z golom najboljšega strelca tekme, Dominika Obuljena prišli le na gol zaostanka, isti igralec pa je v prvi minuti zadnje četrtini izid izenačil na 9:9. S tem pa krize kranjske ekipe še ni bilo konec, kajti Mladost je dosegla še štiri zaporedne gole, zadnjega Jakuš za 13:9, s tem pa je bila tekma odločena. Mladi Štromajer je do konca tekme le še ublažil poraz svoje ekipe. 

Palanuotto Trieste – Ljubljana Slovan II 27:10 (9:1, 4:2, 8:2, 6:5)

Sodnika: Vehovec, Toth.

Palanuotto Trieste: Cattarini, Beletti, Fumo 4, Treu 2, Pavić 1, Casavolo 1, Liprandi 1, Kavalic 1, Casavola 2, Medici 3, Ranu’, Fumo 11, Micillo 1.

Ljubljana Slovan II: Karničar, Filipović; Poličnik, Poznik, Lipnik 8, Osmić, Zohil 1, R. Kirasič 1, Šetković, Florjančič.

Pred dvema mesecema, na turnirju v Kopru, so Tržačani nekoliko nepričakovano premagali prvo ekipo Ljubljane Slovana, v Mariboru pa so pričakovano še mlado ljubljansko ekipo. Tekma je bila odločena že po prvi četrtini, v kateri je Alessandro Fumo dosegel kar šest golov, do konca tekme še pet, za varovance Aleša Komelja pa se je v tej četrtini med strelce vpisal le Marcel Lipnik, kar je bil njegov prvi od osmih golov na tekmi. 

Ljubljana Slovan – Calcit Water Polo  22:10 (5:1, 3:0, 8:3, 6:6)

Sodnika: Radonjić, Homovec.

Ljubljana Slovan: Žurbi, P. Kirasič; Stefanović 5, Čanč, Potočnik 7, Žiberna, Leskovec 2, Anzulović 1, B. Kirasič, Čarni 1, Cuomo 4, Novak 2, Lipnik.

Calcit Water Polo: Dragaš; Gligorovski Zdravković 6, Brišnik, Osolnik, Gledec 1, Lukić, Kordež, Blažević 2, Erce, Laketić 1, Briški, Bergant.

Tekma je bila pomembna za obe ekipi, saj je veljala tudi za državno prvenstvo, že ob polovici tekme pa je bilo jasno, da se bodo zmage veselili ljubljanski vaterpolisti. Z golom Eneja Potočnika so na menjavo strani odšli s sedmimi goli prednosti, ki so jo v tretji četrtini povečali na dvanajst golov razlike. V zadnji četrtini vnema Ljubljančanov ni bila več tako velika, verjetno tudi zato, ker jih jutri čaka derbi s Triglavom, kar so Kamničani izkoristili in jo končali z neodločenim izidom. Najboljši strelec tekme je bil nesojeni reprezentant Enej Potočnik, ki se je moral nastopu na EP odpovedati zaradi bolezni, gol manj je za Kamničanke dosegel Lukas Gligorovski Zdravković, pet pa jih je pri Ljubljančanih dosegel še Vukašin Stefanović.

ASV Ströck Wien – Borac  17:11 (2:3, 4:2, 5:3, 6:3)

Sodnika: Homovec, Radonjič.

ASV Ströck Wien: Krupar; Dano, Martanović 1, Sarandi 2, Mitruk 3, Savić 2, Milošević 1, Dukić 1, Szavai 5, Budija 1, Cech, Jovandić.

Borac: Mahovkić, Ćutković; Ostojić, Kočan 3, Tešić, Grabež 1, Kajtez 5, Kopanja 2, Šipka, Lagundžić, Lakić, Blagojević, Lazendić.

Dunajčani so prišli do pomembne zmage proti Banjalučanom, ki imajo kot domačini zaključnega turnirja že zagotovljeno mesto na njem. Prostih je torej še pet mest, med kandidati pa so po tej zmagi še naprej Dunajčani, ki so do nekaj večje prednosti prišli ob koncu tretje četrtine, ko so povedli z 11:7. Banjalučani so do zadnjega odmora svoj zaostanek še znižali na tri gole (8:11), v zadnji četrtini pa je dunajska ekipa svojo prednost le še povečala.

Opatija – Mladost Zagreb 15:14 (5:3, 3:5, 4:2, 3:4)

Sodnika: Radonjič, Kiss.

Opatija: Kolanović, Duvnjak Starčević; B. Smokvina 4, Dešić, Kolak, Peroš 2, Blažić 2, Kaluđerović, Dujmić 2, Petrić 5, Sklepić, T. Smokvina.

Mladost Zagreb: Ćosić, Palavra, Fajković 4, Šošić, Obuljen 1, Jakuš, Kovač, L. Barišić, Dobrić 4, Huljev 2, M. Barišić 2, Bučević 1.

V izenačenem hrvaškem obračunu so se zmage veselili vaterpolisti Opatije, ki so po današnjem porazu Kranjčanov prav proti Zagrebčanom, še naprej edina neporažena ekipa Alpe Waterpolo lige. Čeprav je Opatija povedla s 3:0 in vodila še s 4:1, so Zagrebčani ob koncu druge četrtine z golom Dominika Obuljena izenačili izid na 7:7. Pred zadnjo četrtino je Opatija z golom Iana Petrića, ki je bil s petimi goli najboljši strelec tekme, prišla do dveh golov prednosti, vendar je Mladost tri minute pred koncem tekme z golom Frana Dobrića izid izenačila (13:13). Bruno Smokvina in Petrić sta svoji ekipi še enkrat priigrala dva gola prednosti, kar je Opatiji zadostovalo za novo zmago. 

Branik Maribor – Grafist Koper  22:11 (5:1, 8:2, 6:2, 3:6)

Sodnika: Homovec, Toth.

Branik Maribor: Jukić, Popić; Brčić 2, Šantak 1, Seljak 4, Globovnik 2, Kačič 5, Pevec 4, Hadžić 2, Herzog 1, Minić, Rajšp 1, Miletić.

Grafist Koper: Lončarević; Janošević, Giorgi, Esposito, Nastran 2, Pencelj, Bašić 1, Fičur, Prete 5, Jovanović, Cosoli 1, Jaćimović 2.

V četrtek so Koprčani v prvi tekmi četrtega turnirja, v domačem bazenu, izgubili proti Tržačanom z 9:11, zanje pa je bila usodna prva četrtina, ko so zaostajali za pet golov (1:6). Nekaj podobnega se jim je zgodilo tudi proti Mariborčanom, ki so povedli s 5:0, sekundo pred koncem druge četrtine, uspešen je bil Luka Globovnik, pa že kar s 13:3. Tudi v tretji četrtini domači vaterpolisti niso popuščali in so svojo prednost povečali na štirinajst golov. V zadnji četrtini so Koprčani, največ zaslug za to je imel Maria Prete Alessandro, ki je v tem delu igre dosegel štiri gole, skupaj pet, nekoliko ublažili svoj poraz. V domači ekipi se je s petimi goli izkazal Tim Kačič, po štiri pa sta dosegla Aljaž Pevec in Jurij Seljak. 

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.