V slovenskem derbiju spet boljši Kranjčani

Drugi dan četrtega turnirja Alpe Waterpolo lige je bil v mariborskem bazenu Pristan v ospredju slovenski derbi med lanskoletnima finalistoma tega tekmovanja, Triglavom in Ljubljano Slovanom. Z 11:10 so zmagali Kranjčani. V drugem slovenskem obračunu je bil domači Branik s 24:13 boljši od Calcit Water Pola.

Vodilna Opatija je brez večjih težav premagala Borac iz Banja Luke, prav tako Dunajčani mlado ekipo Ljubljane Slovana. Peti turnir AWL bo 3. in 4. februarja na Reki, zaključni pa od 29. februarja do 2. marca v Banja Luki, kamor je neposredno že uvrščen Borac, ki je domačin, prostih pa je pet mest.

Borac – Opatija 4:15 (1:2, 0:3, 1:6, 2:4)

Sodnika: Kiss, Toth.

Borac: Mahovkić, Ćutković; Ostojić, Kočan 2, Radan, Kajtez 1, Kopanja 1, Šipka, Lagundžić, Lakić, Blagojević, Lazendić.

Opatija: Kolanović, Duvnjak Starčević; B. Smokvina, Dešić 1, Kolak 2, Peroš 1, Blažić 2, Kaluđerović 1, Dujmić 2, Petrić 4, Sklepić 1, T. Smokvina 1.

Vodilna Opatija proti banjaluškemu Borcu, ki ima kot domačin zaključnega turnirja že zagotovljen nastop na njem, ni imela večjih težav, da je vpisala še svojo osmo zmago. V prvih dveh četrtinah so Banjalučani vodilni ekipi Alpe Waterpolo lige nudili dostojen odpor, predvsem to velja za uvodno četrtino, v tretji pa je prišla do izraza večja kakovost nekdanjega slovenskega reprezentanta Marka Blažića in soigralcev, ki so na zadnji odmor odšli s prednostjo devetih golov. Zadnja četrtina je bila le še formalnost.

Ljubljana Slovan II – ASV Ströck Wien  3:27 (1:4, 1:9, 0:7, 1:7)

Sodnika: Toth, Homovec.

Ljubljana Slovan II: Karničar; Poličnik 1, Poznik 1, Lipnik, 1 Osmić, Zohil, Filipović, R. Kirasič, Petković, Florjančič.

ASV Ströck Wien: Krupar; Dano 3, Martanović 10, Sarandi, Mitruk 6, Savić 1, Milošević, Dukić 1, Szavai 5, Budija, Cech 1, Jovandić.

Mlada ljubljanska ekipa je proti Dunajčanom doživela še en visok poraz. V prvi četrtini so se še upirali izkušenejši dunajski ekipi, v začetku druge pa so po golu Maja Poznika zaostajali za dva gola (2:4), nadaljevanje pa je bilo popolnoma v znamenju njihovih nasprotnikov, ki so neusmiljeno polnili njihovo mrežo. Z desetimi goli se je izkazal Robert Martanović.

Triglav – Ljubljana Slovan  11:10 (2:2, 3:3, 4:3, 2:2)

Sodnika: Radonjić, Kiss.

AVK Triglav: Beton, Osel; Popović, Rahne 1, Lah 2, Gostić 2, Pušavec 1, Paunovič 1, Štromajer 2, Justin 1, Cvijanović Tepina, Cerar 2.

Ljubljana Slovan: Žurbi, P. Kirasič; Stefanović 1, Čanč, Potočnik 1, Žiberna, Leskovec, Anzulović 3, B. Kirasič 1, Čarni, Cuomo 3, Novak 1, Lipnik.

V ponovitvi lanskoletnega finala so kranjski vaterpolisti po sobotnem porazu z Zagrebčani, ko so igrali v oslabljeni zasedbi, brez kar petih igralcev, v napeti tekmi premagali Ljubljančane. Kranjčani so v tekmo vstopili močnejši za vratarja Jureta Betona, Benjamina Popovića in Andraža Pušavca, manjkali pa so Juš Vončina in Aljaž Troppan, ki ju ni bilo že v soboto, in pa Nikola Rajlić. Z goloma Dejana Gostića in Jaše Laha so povedli z 2:0, vendar so Ljubljančani do konca četrtine preko Jerka Anzulovića in Igorja Cuoma izid izenačili, to pa je bilo prvo od skupaj kar šestkrat izenačenj, vedno pa so bili Ljubljančani tisti, ki so ulovili Kranjčane. Toda v začetku zadnje četrtine je Jan Justin premagal Gašperja Žurbija, in čeprav je v naslednjem napadu Enej Potočnik zaostanek svoje ekipe znižal na gol, Ljubljančani niso več izenačili izida. Minuto in pol pred koncem tekme se je med strelce ob igri z igralcem več prvič na tekmi vpisal Matic Rahne, tako da je Triglav spet povedel z dvema goloma prednosti. Končni izid je postavil Cuomo.

Calcit Water Polo – Branik Maribor  13:24 (2:5, 4:6, 5:6, 2:7)

Sodnika: Calcit Water Polo: Dragaš; Gligorovski Zdravković 2, Brišnik, Osolnik, Gledec 2, Lukić, Kordež, Blažević 5, Erce, Laketić 1, Briški 2, Bergant 1.

Branik Maribor: Jukić, Popić; Brčić 2, Šantak 3, Seljak 5, Globovnik 1, Kačič 3, Pevec 3, Hadžić 1, Herzog, Minić, Rajšp 4, Miletić 2.

V drugem slovenskem obračunu, ki je veljal tudi za državno prvenstvo, so Kamničani dobro začeli uvodno četrtino, saj so z golom Davida Laketića v tretji minuti povedli z 2:1, vendar je bilo nato nadaljevanje v znamenju domače ekipe. Že do konca četrtine so si priigrali tri gole prednosti, zadnjega je dosegel Tim Kačič, v začetku tretje po golu Rajšpa pa so vodili že s 6:2. Ko je Blažević z dvema zaporednima goloma Kamničane približal na dva gola zaostanka, je nekoliko zadišalo po preobratu, toda Miha Šantak in Jurij Seljak, ki je dosegel tri gole, sta Mariborčanom priigrala prednost petih golov (10:5). Takšna je bila razlika tudi ob menjavi strani. V tretji četrtini so Kamničani z golom Briškija še prišli na tri gole zaostanka (8:11), za kaj več pa jim je zmanjkalo moči. V zadnji četrti so mariborski vaterpolisti prišli do visoke zmage.

Miha Štamcar

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.