Vičević na čelu slovenskih vaterpolistov do OI 2028

Slovensko vaterpolsko reprezentanco bo do olimpijskih iger v Los Angelesu vodil Mirko Vičević, ki jo je prevzel decembra lani. Z njo je na januarskem evropskem prvenstvu v Dubrovniku osvojil 14. mesto.

Že po koncu evropskega prvenstva, na katerem je Slovenija po 21 letih prišla do prve zmage, se je nakazovalo, da bo Mirko Vičević, nadaljeval svoje delo v slovenski reprezentanci. Včeraj je tudi dokončno prišlo do dogovora, pred leti eden najboljših vaterpolistov na svetu, ki je bil leta 2022 postal del Hiše slavnih vodnih športov, bo slovenske vaterpoliste vodil do olimpijskih iger 2028. To samo pomeni, da v vodstvo Zveze vaterpolskih društev Slovenije želi slovenski vaterpolo pripeljati na višjo raven.

»Želja je bila obojestranska, zato je tudi hitro prišlo do dogovora. Namen je, da bi slovensko reprezentanco pripeljali spet na raven boljših reprezentanc v Evropi. Zanj je to velik izziv, za nas pa velika čast, da bo slovensko reprezentanco vodila oseba, ki je zelo spoštovana v vaterpolskem svetu, o čemer smo se lahko prepričali tudi v Dubrovniku,« je bil po podpisu pogodbe zadovoljen Matjaž Štandeker, predsednik Zveze vaterpolskih društev Slovenije.

Vičević, 55-letni Hrvat, ki živi v Kotorju, je bil v svoji bogati karieri med drugim z reprezentanco nekdanje Jugoslavije olimpijski prvak (1988), dvakrat svetovni (1986, 1991) in enkrat evropski prvak (1991).

»Na EP sem bil zadovoljen z vsemi stvarmi, kajti fantje so odlični. Gre za mlade fante, ki so neverjetno požrtvovalni, odgovorni, inteligentni … Prav tako sem bil zadovoljen s tem, kako nam je sledilo vodstvo ZVDS, vse je bilo, kot mora biti. Ampak pričakovanja za kaj več niso možna, če se ne bodo spremenile zadeve, o katerih sem govoril. Toda če bi se želeli približati srednjemu delu evropskega vaterpola, kjer so Romunija, Gruzija, Nemčija, Francija in Nizozemska, ki so veliko pred nami, bomo morali več trenirati tako v klubih kot v reprezentanci, igralci pa bi se morali dnevno veliko več ukvarjati z vaterpolom. To je edini recept,« pa je ob koncu EP v pogovoru za naš portal med drugim poudaril Vičević.

FOTO: Aleksander Sokler

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.