V Dubrovniku proti Romi, Mladosti, Pro Reccu, Barceloni …

Od ponedeljka, 1. aprila, do nedelje, 7. aprila, bo v Dubrovniku potekal že tradicionalni turnir Toma Udovičića na katerem bo nastopilo rekordnih 66 ekip iz enajstih držav. Tudi dve iz Slovenije, ena v kategoriji do 12 let, druga v kategoriji do 14 let, obe pod imenom Team Slovenija.

Pred trinajstimi leti je bilo na prvem turnirju v spomin na Toma Udovičića, legendarnega trenerja mlajših kategorij v tamkajšnjem Jugu, v Dubrovniku je nastopilo 21 ekip iz osmih držav, nastopili pa so samo igralci do 12 let. Na njem je bila tudi slovenska reprezentanca, ki je osvojila dvanajsto mesto. Pred šestimi leti so na turnirju začeli igrati tudi igralci do 14 let, danes pa turnir velja za neuradno svetovno prvenstvo v kategoriji do 12 in 14 let.

Na enotedenskem spektaklu, na katerem bo več kot tisoč mladih vaterpolistov, bo z dvema ekipama igrala tudi slovenska izbrana vrsta. Ekipo do 14 let bosta vodila Nikola Hajdin in Milisav Janošević, ekipo do 12 let pa nekdanji kapetan slovenske reprezentance Martin Puš.

Najmlajše slovenske hobotnice bodo igrale v skupini F, njuna prva nasprotnika pa bosta ekipi rimskega Lazia in Novega Beograda, ekipa do 14 let pa bo prava tako igrala v skupini F proti Romi, Pro Reccu, Mladosti in Barceloni.

»Obe ekipi sta v skupinah, kakršni smo si lahko le želeli, kajti vprašanje je, kolikokrat bodo fantje še igrali proti ekipam kot so Pro Recco, Mladost, Barcelona, Novi Beograd … Dobili smo pravi skupini, atraktivni, da naši mladi igralci dobijo še več motiva za trening. V prihodnosti se bomo z obema reprezentancama dobivali enkrat mesečno, da že v najmlajših kategorijah dvignemo slovenski vaterpolo na višjo raven,« je pred odhodom na turnir v Dubrovnik dejal Nikola Hajdin, selektor reprezentance do 14 let.

Svoj zadnji trening pred odhodom v Dubrovnikom, kamor bo odšla z letališča v Zagrebu, v ponedeljek, je imela ekipa do 14 let danes v Kranju, ekipa do 12 let pa ga bo imela jutri v Kopru po koncu turnirja za državno prvenstvo.

Slovenska reprezentanca do 14 let

Igralci: Bine Štromajer, Marko Marinič, Patrik Mekinda (vsi AVK Triglav), Martin Marušič (Grafist Koper), Nemanja Djokić, Vuk Petrović, Jakob Pollak, Klemen Čerin, Marko Rašljić, Andrija Stevanović (vsi Ljubljana Slovan), Tim Kolednik, Stefan Gligorević, Maksim Kesić  (vsi Branik Maribor), Bor Škrl (Calcit Water Polo), Filip Milošević (Grafist Koper). 

Selektor: Nikola Hajdin, pomočnik: Milisav Janošević.  

Slovenska reprezentanca do 12 let

Igralci: Uroš Cvijanović, Jaka Belić, Svit Trontelj, Nikola Stevanović, Filip Jeremić, Teodor Babić (vsi Ljubljana Slovan), Andrej Marinič, Arne Valant, Filip Stare (vsi Triglav), Mihael Medved, Maks Julijan Virc (oba Branik Maribor), Maj Plut, Tjaž Bačić, Tadej Županić (vsi Grafist Koper), Taras Čoha (Gorica). 

Selektor: Martin Puš.

Skupine na turnirju Tomo Udovičić

Kategorija do 12 let

 • Skupina A: Jadran HN, HAVK Mladost, Colegio Brains, Orizzonte.
 • Skupina B: VPK Primorac, KPK, Bologna.
 • Skupina C: Mladost Bijela, Juga AO, PRO Recco.
 • Skupina D: Aquatic Verde, Medveščak, Ortigia 1928.
 • Skupina E: Dinamo Tbilisi, Jadran ST, Olimpic Club, PSN.

Skupina F: Lazio Nuoto, Novi Beograd, Team Slovenija.

 • Skupina G: Roma Vis Nova, Šabac, Barcelona.
 • Skupina H: Marseille, Cavtat i Barceloneta.

Kategorija do 14 let

 • Skupina A: Dinamo Tbilisi, Šabac, Astra Nuoto, CSA Steaua, Galeb MR.
 • Skupina B: Mladost Bijela, Medveščak, Nuoto Catania, Euskadiko, Ligue Aura.
 • Skupina C: Aquatic Verde, Jug AO, Olympic Roma, Rapid Bukarešta, XBS Waterpolo.
 • Skupina D: Primorac, KPK, Pallanau Salerno, Colegio Brains, Jadran Neum.
 • Skupina E: Lazio Nuoto, Cavtat, Bologna, CSS Triumf, PSN.

Skupina F: Roma Vis Nova, HAVK Mladost, PRO Recco, Barcelona, Team Slovenija.

 • Skupina G: Jadran HN, Novi Beograd, Pescara, Poble NOU A, Gusar Mlini.
 • Skupina H: Marseille, Jadran St, Ortigia Academy, Poble Nou B, SV NRW.

foto arhiv ZVDS

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.