28. Dan vaterpolistov – tradicionalni praznik slovenskega vaterpola!

Včeraj je potekal že 28. Dan vaterpolistov, na katerem so se predstavile ekipe U12, veterani, hkrati pa je bil zaključek DP za U15.

Po programu sta bili na sporedu najprej polfinalni tekmi za naslov državnega prvaka za U15. Triglavani so se brez boja po odpovedi Kopra uvrstili neposredno v finale, kamor se je uvrstil še Slovan iz Ljubljane potem, ko je bil boljši od Branika.

Med odmorom je za goste skrbela odlična ekipa, ki je pripravljala odlične palačinke, čevapčiče, pa tudi za vegetariance so se našle kakše bučke. Spremljevalci so se seveda hladili tudi z hladnimi napitki, saj je bil dan zelo vroč tudi na tribunah in v bazenu.

V kamniški bazen Pod skalo so prišle tudi ekipe šestih slovenskih klubov za kategorijo U12 in sicer iz Kamnika, Kranja, Ljubljane, Maribora in Kopra. Kar osem ekip se je pomerilo na štirinajstih tekmah. Najbolj pripravljeni so bili igralci prve ekipe AVK Triglav Kranj, ki so v finalu suvereno odpravili ljubljanske vrstnike kar z 14 : 0. Tretje mesto na turnirju, ki je bil prvi po lanskem Dnevu vaterpolistov, je pripadalo domačim igralcem Calcita iz Kamnika.

Potekala je tudi predstavitev odbojke v vodi in vodne košarke, kjer je predvsem Stele (kapetan članske ekipe Calcita) pokazal nekaj izvrstnih potez.

Sledil je finale za naslov državnega prvaka  U15. Po izenačenem prvem delu so igralci Slovana v zadnji četrini z rezultatom 5 : 1 odločili zmagovalca. Končni rezultat je bil 12:6 za VD Slovan Ljubljana. Kot je že v navadi, so mladi igralci v bazen “vrgli” trenerja in njegovega pomočnika. Finalno tekmo je komentiral Gašper in požel številne pohvale.

Ko je večina že zapustila bazen, so se v vodo pognali še veterani. Nasproti sta si stali ekipi ŠD Kranj 75 in Kamnika. Kamniška vrata je skušal zakleniti sicer najstarejši vaterpolist Jože, vendar je morala na koncu kamniška ekipa športno stisniti roke kranjskim veteranom. Končni rezultat je bil 12 : 9.

»Če se je prejšnja leta vreme poigralo z nami, je bilo letos vse super«, je bil zadovoljen glavni organizator Dare Homar.

foto: Aleksander Sokler, Teja Jazbinšek

Aleksander Sokler

Leave a Reply

%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.