28. Dan vaterpolistov – tradicionalni praznik slovenskega vaterpola!

Včeraj je potekal že 28. Dan vaterpolistov, na katerem so se predstavile ekipe U12, veterani, hkrati pa je bil zaključek DP za U15.

Po programu sta bili na sporedu najprej polfinalni tekmi za naslov državnega prvaka za U15. Triglavani so se brez boja po odpovedi Kopra uvrstili neposredno v finale, kamor se je uvrstil še Slovan iz Ljubljane potem, ko je bil boljši od Branika.

Med odmorom je za goste skrbela odlična ekipa, ki je pripravljala odlične palačinke, čevapčiče, pa tudi za vegetariance so se našle kakše bučke. Spremljevalci so se seveda hladili tudi z hladnimi napitki, saj je bil dan zelo vroč tudi na tribunah in v bazenu.

V kamniški bazen Pod skalo so prišle tudi ekipe šestih slovenskih klubov za kategorijo U12 in sicer iz Kamnika, Kranja, Ljubljane, Maribora in Kopra. Kar osem ekip se je pomerilo na štirinajstih tekmah. Najbolj pripravljeni so bili igralci prve ekipe AVK Triglav Kranj, ki so v finalu suvereno odpravili ljubljanske vrstnike kar z 14 : 0. Tretje mesto na turnirju, ki je bil prvi po lanskem Dnevu vaterpolistov, je pripadalo domačim igralcem Calcita iz Kamnika.

Potekala je tudi predstavitev odbojke v vodi in vodne košarke, kjer je predvsem Stele (kapetan članske ekipe Calcita) pokazal nekaj izvrstnih potez.

Sledil je finale za naslov državnega prvaka  U15. Po izenačenem prvem delu so igralci Slovana v zadnji četrini z rezultatom 5 : 1 odločili zmagovalca. Končni rezultat je bil 12:6 za VD Slovan Ljubljana. Kot je že v navadi, so mladi igralci v bazen “vrgli” trenerja in njegovega pomočnika. Finalno tekmo je komentiral Gašper in požel številne pohvale.

Ko je večina že zapustila bazen, so se v vodo pognali še veterani. Nasproti sta si stali ekipi ŠD Kranj 75 in Kamnika. Kamniška vrata je skušal zakleniti sicer najstarejši vaterpolist Jože, vendar je morala na koncu kamniška ekipa športno stisniti roke kranjskim veteranom. Končni rezultat je bil 12 : 9.

»Če se je prejšnja leta vreme poigralo z nami, je bilo letos vse super«, je bil zadovoljen glavni organizator Dare Homar.

foto: Aleksander Sokler, Teja Jazbinšek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja