Slovenija po pričakovanju boljša od Velike Britanije

Slovenija : Velika Britanija 15 : 6 (3 : 2, 4 : 1, 2 : 1, 6 : 2)

Slovenija je bila po pričakovanju boljša od Velike Britanije. Začetek vaterpola se je kot zanimivost začel na rekah in jezerih v Angliji in na Škotskem, kjer pa so namesto strelov na gol morali žogo položiti kar na splav.

Bolje je tekmo začela Slovenija, ki je po uspešno odvzeti žogi dosegla lep gol iz neposredne bližine. V vratih je tokrat skozi vso tekmo branil Golob, ki se je izkazal z nekaj lepimi obrambami. Začetek tekme je bil izenačen, Angleži so držali priključek in so po prvi četrtini zaostajali zgolj za gol.

V nadaljevanju so slovenski kadeti močno stisnili v obrambi in naredili do polčasa varno razliko štirih golov. Edini gol so Angleži dosegli iz protinapada. Sicer je bila igra na obeh straneh dokaj raztrgana.

Raztrgana igra se je nadaljevala tudi v tretji četrtini, kjer sta obe ekipi močno pritisnili v obrambi, tako da so na obeh straneh padli zgolj trije goli.

V zadnji četrtini je v dvorani velikokrat zadonela Golica, saj so naši fantje z delim rezultatom kar 6 : 2 tekmo varno pripeljali do konca.

Strelci za Slovenijo (petmetrovka): Jaša Lah 3(1), Aleksander Cerar 3, Tim Kačič 2(1), Gašper Fičur 2, Aleksander Paunovič 1, Urban Zupan 1 in Matija Bernard Čanč (1).
Za Veliko Britanijo: Kingsmill 3, Luff, Bentham in Bond 1.

Danes nas čaka še odločilna tekma z Rusi, ki so v kvalifikacijah dokazali, da so najmanj za razred boljši od ostalih, kar bo izziv in dodatna motivacija za naše fante, da se dokažejo proti odličnemu nasprotniku.

foto: Aleksander Sokler

Aleksander Sokler

Leave a Reply

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.