V igri proti Rusom so fantje dokazali, da se v Sloveniji igra dober vaterpolo!

Slovenija : Rusija 5 : 17 (2 : 3, 2 : 3, 1 : 5, 0 : 6)

Danes so se zaključile kvalifikacije za EP prvenstvo v vaterpolu za selekcijo U-17. V zadnji tekmi so bili proti nam boljši Rusi, ki so zasluženo zmagali in hkrati potrdili prvo mesto v skupini C.

Slovenija je tekmo odprla s prvim zadetkom na tekmi. Sledila je izenačena tekma, na kateri so naši kadeti dokazali, da se lahko povsem kosajo z ruskimi vrstniki in jim tako niso dovolili, da bi se razigrali. V prvih dveh četrtinah so bili Rusi v vsaki boljši zgolj za gol. V vratih sta se izkazala Osel in kasneje tudi Golob, ki sta odlično branila in s tem ohranjala minimalno prednost. Odlično delo so opravili tudi ostali igralci, ki so velikokrat prestregli strele na gol.

V drugem polčasu se je pokazala prava moč Rusije, ki je imela na klopi enakovredne igralce in so z odlično fizično pripravo in močjo povsem nadigrali naše fante. “Imel sem občutek, da imam vsako minuto ob sebi novega boksarja”, je dejal vedno borbeni Aleksander Cerar. So pa Rusi kljub visokemu vodstvu tudi s tremi igralci pokrivali naše sidraše in se borili vse do zadnjega žvižga.

Lah 3, Fičur 2; Golubkov 6, Kravchenko, Protsik in Alekseev 3, Denisov in Bondarenko 1.

Kot zanimivost naj omenim, da je ruska ekipa po tekmi 45 minut delala še raztegovalne vaje, kar tudi kaže na profesionalen pristop do vaterpola in športa nasploh. Je pa slovenska izbrana vrsta dokazala, da znajo igrati vaterpolo in vsekakor bi bilo vredno ohraniti jedro in graditi  ekipo za naslednje kvalifikacije in preboj na EP.

Seveda je kot vedno odlično delo opravil selektor Komelj, ki tudi sam upa, da se bo zgodba tudi z vključitvijo še kakšnega mlajšega tekmovalca nadaljevala. Seveda sta bila nepogrešljiva tudi Jaka Mikoletič v vlogi pomočnika in Jan Justin kot fizioterapevt.

V kvalifikacijski skupini C je tako prvo mesto osvojila Rusija, drugi so bili Romuni, tretja je bila Slovenija, četrta Velika Britanija in peta Avstrija. Na EP prvenstvo na Malto gresta tako Rusija in Romunija.

foto: Aleksander Sokler

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja