Črna gora osvojila svetovno ligo

Danes se je v Tbilisiju v Gruziji končal finalni turnir svetovne lige. Naslova se veselijo vaterpolisti Črne gore, ki so v velikem finalu z 9:8 ugnali ZDA. Bron je po zmagi nad Italijo pripadel Grkom.

Za črnogorsko reprezentanco je to tretji naslov v tem tekmovanju, potem ko so bili najboljši že v letih 2009 in 2018. Črnogorci so skozi celotno srečanje vodili, a niti enkrat niso uspeli uiti na več kot dva gola prednosti. Ko je v predzadnji minuti Dušan Matković zabil za plus dva, se je zdelo, da je srečanje bolj kot ne že odločeno, a je nato Hannes Daube na drugi strani hitro znižal. Črnogorci nato v svojem zadnjem napadu niso izkoristili prednosti igralca več, Američanom pa je zmanjkalo časa za zadnji konkretnejši napad.

V borbi za bron smo do polčasa videli izenačeno srečanje, nato pa so Grki tretji del tekme dobili s tremi zadetki razlike in prednost varno zadržali do konca.

Rezultati finalnega dne:

finale:
Črna gora : ZDA 9:8 (2:0, 2:2, 3:3, 2:3)
Črna gora: Ivović 5, Petković 2, Spaić 1, Matković 1.
ZDA: Daube 3, Hallock 2, Hooper 1, Bowen 1, Irving 1.

za 3. mesto:
Grčija : Italija 10:8 (3:4, 2:1, 4:1, 1:2)
Grčija: Genidounias 3, Fountoulis 2, Skoumpakis 2, Papanastasiou 1, Dervisis 1, Argyropoulos 1.
Italija: Bodegas 4, Echenique 2, Di Fulvio 1, Luongo 1.

za 5. mesto:
Kazakhstan : Japonska 10:17 (2:3, 5:5, 2:2, 1:7)
Kazakhstan: Ruday 4, Vuksanović 3, Aubakirov 1, Marković 1, Ukumanov 1.
Japonska: Koppu 3, Arai 3, Adachi 2, Suzuki 2, Inaba 2, Date 2, Shiga 1, Yoshida 1, Araki 1.

za 7. mesto:
Gruzija : Francija 5:10 (1:3, 1:3, 1:2, 2:2)
Gruzija: Imnaishvili 1, Bitadze 1, Jelača 1, Tjeshelashvili 1, Shushiashvili 1.
Francija: Vernoux 3, Crousillat 2, Marion Vernoux 2, Saudadier 1, De Nardi 1, Canonne 1.

FOTO: wpolo.me

Jaka Mikoletič

Comments (1)

  1. Wow, wonderful weblog structure! How long have you been blogging for?

    you make blogging glance easy. The whole look of your website
    is fantastic, let alone the content material!
    You can see similar here najlepszy sklep

Leave a Reply

%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.