Domačini Japonci so se dobro pripravljali

Japonska se je na olimpijske igre 2021 uvrstila kot država gostiteljica, tako v moški kot v ženski konkurenci.

Vaterpolo turnir bodo dan po otvoritvi olimpijskih iger odprle domačinke, ki bodo prvič igrale na olimpijskem turnirju in se bodo pomerile z Američankami, ki so na zadnjih dveh olimpijskih igrah osvojile zlato.

Na Japonskem vaterpolo sicer ni tako priljubljen šport. Japonska moška ekipa se je po 32 letih na olimpijskih igrah spet pojavila v Riu in tam osvojila 12. mesto. Tokrat bodo na turnirju igrali kot domačini in so se tudi zaradi tega zelo zavzeto pripravljali. Japonska ekipa je sicer po višini najnižja na turnirju. Zaradi tega je selektor Yoji Omoto obdržal netipičen način igranja, kjer skušajo pomankljivosti v velikosti in moči nadomestiti s hitrostjo in protinapadi.

Tako kot ženski del ekipe se bodo tudi moški dan pozneje pomerili z Američani, ki so jih Japonci presenetljivo premagali v četrtfinalu superfinala svetovne lige FINA leta 2018 v Budimpešti in celo končali tik pod odrom za zmagovalce, celo mesto pred Hrvaško.

Igralci moške zasedbe: Kastuyuki Tanamura, Seiya Adachi, Harukiirario Koppu, Mitsuaki Shiga, Yoshida Takuma, Toi Suzuki, Yusuke Shimizu, Mitsuru Takada, Atsushi Arai, Yusuke Inaba, Keigo Okawa, Kenta Araki in Tomoyoshi Fukushima.

foto: FINA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja