Domačini Japonci so se dobro pripravljali

Japonska se je na olimpijske igre 2021 uvrstila kot država gostiteljica, tako v moški kot v ženski konkurenci.

Vaterpolo turnir bodo dan po otvoritvi olimpijskih iger odprle domačinke, ki bodo prvič igrale na olimpijskem turnirju in se bodo pomerile z Američankami, ki so na zadnjih dveh olimpijskih igrah osvojile zlato.

Na Japonskem vaterpolo sicer ni tako priljubljen šport. Japonska moška ekipa se je po 32 letih na olimpijskih igrah spet pojavila v Riu in tam osvojila 12. mesto. Tokrat bodo na turnirju igrali kot domačini in so se tudi zaradi tega zelo zavzeto pripravljali. Japonska ekipa je sicer po višini najnižja na turnirju. Zaradi tega je selektor Yoji Omoto obdržal netipičen način igranja, kjer skušajo pomankljivosti v velikosti in moči nadomestiti s hitrostjo in protinapadi.

Tako kot ženski del ekipe se bodo tudi moški dan pozneje pomerili z Američani, ki so jih Japonci presenetljivo premagali v četrtfinalu superfinala svetovne lige FINA leta 2018 v Budimpešti in celo končali tik pod odrom za zmagovalce, celo mesto pred Hrvaško.

Igralci moške zasedbe: Kastuyuki Tanamura, Seiya Adachi, Harukiirario Koppu, Mitsuaki Shiga, Yoshida Takuma, Toi Suzuki, Yusuke Shimizu, Mitsuru Takada, Atsushi Arai, Yusuke Inaba, Keigo Okawa, Kenta Araki in Tomoyoshi Fukushima.

foto: FINA

Aleksander Sokler

Comments (2)

  1. Wow, amazing blog layout! How long have you ever been running a blog for?

    you made running a blog look easy. The full glance of your site is fantastic,
    as well as the content material! You can see similar here dobry sklep

  2. You’ll Be Unable To Guess Amazon Online Grocery Shopping Uk’s Benefits amazon Online grocery Shopping uk

Leave a Reply

%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.