Vaterpolistke ZDA iz vseh olimpijskih iger z medaljo

Glavni trener ameriške olimpijske vaterpolske ekipe Adam Krikorian je predstavil trinajst vaterpolistk, ki bodo nastopale na Japonskem. Sicer bo dokončen seznam znan naknadno.

Na seznamu dvakratih olimpijskih in trikratnih svetovnih prvakin je osem povratnic z olimpijskih iger v Riu in dve povratnici z olimpijskih iger v Londonu. Dvakratni olimpijski prvakinji Maggie Steffens (kapetanka), ki trenutno velja za najboljšo vaterpolistko na svetu in Melissa Seidemann sta jedro moštva. V ekipi bo predvidoma tudi pet novink.

Vaterpolistke ZDA veljajo za prve favoritinje na turnirju. So tudi aktualne olimpijske prvakinje. Držijo rekord neporaženosti s kar 69 zaporednimi zmagami, predvsem v sezoni 2019, kjer so dosegle neverjetnih 39 zmag.

Ekipa ZDA je tudi edina, ki je na vseh olimpijskih igrah osvojila medaljo. Dvakrat so osvojile zlato (2012 in 2016), dvakrat srebro (2000 in 2008) in enkrat bronasto (2004).

Moštvo sestavljajo: Ashleigh Johnson, Maddie Musselman, Melissa Seidemann, Rachel Fattal, Paige Hauschild, Maggie Steffens, Stephania Haralabidis, Jamie Neushul, Aria Fischer, Kaleigh Gilchrist, Makenzie Fischer, Alys Williams in Amanda Longan.

foto: Jonathan Moore/ USA Water Polo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja