Brenda Villa: Za olimpijsko zlato ni recepta

Na velikih tekmovanjih je ZDA zastopala 16 let. Je ena od štirih vaterpolistk, ki so tekmovale na štirih olimpijskih igrah (2000 – 2012). Villa je na vsaki osvojila medaljo in skupno dosegla 31 golov. Dobila je eno zlato (2012), dve srebrni (2000 in 2008) in bronasto medaljo (2004). Z igranjem za ZDA je skupno osvojila 21 medalj. Leta 2018 je bila sprejeta v Mednarodno plavalno dvorano slavnih.

Se zadnje priprave na olimpijski turnir v čem razlikujejo od priprav na druga tekmovanja?

“Zadnje priprave na olimpijski turnir se ne razlikujejo od priprav na svetovno prvenstvo. Za olimpijske igre je največja razlika olimpijska vas in dodaten pritisk medijev. Trening je enak, posvečen pripravam na posamezne tekme.”

Kakšna je razlika med bronasto, srebrno in zlato olimpijsko medaljo, glede na to, da ste osvojili prav vse?

“Mislim, da kadarkoli pridete na stopničke, je to nekaj res posebnega. Očitna razlika med srebrno in zlato ter bronasto je ta, da je ekipa, ki je osvojila srebrno medaljo, pravkar izgubila v finalu in igralke razmišlajo predvsem tem, kaj bi lahko storile drugače. Ko si enkrat na odru, pa ugotoviš, da si drugi najboljši na svetu in si na to seveda ponosen.”

Kaj je potrebno, da postaneš olimpijski prvak?

“Trdo delo, odločnost, zavzetost, zaupanje soigralcem – to je nekaj stvari, ki jih potrebujete, da postanete olimpijski prvak.”

Katere ekipe predstavljajo največjo grožnjo ZDA pri iskanju tretje zaporedne zlate medalje?

“Težko je reči. Nekaj ​​ekip je dve, morda tri četrtine igralo izenačeo, nisem pa videla ekipe, ki bi držala korak vse štiri četrtine. Mislim, da bo to ekipa, ki lahko onemogoča protinapadein nas zadrži pod desetimi goli”, je še povedala ta Total waterpolo.

Aleksander Sokler

Leave a Reply

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.