Vaterpolisti Triglava nosili slovensko baklo

Slovenska bakla opravlja še zadnje dneve svojega popotovanja po celotni Sloveniji. Svojo pot bo sklenila nekaj dni pred olimpijskimi igrami, v soboto pa se je ustavila tudi v Kranju.

Tam so jo med drugim na poti pospremili tudi mladi vaterpolisti kranjskega Triglava, ki so jo popeljali prek letnega kopališča, z njo v rokah prikazali nekaj vaterpolskih prvin, nato pa jo predali naslednjim nosilcem.

Slovenska bakla je izdelana iz nerjavnega jekla in bukovega lesa. Oblika in izbor materialov sta prepletena z močno simboliko: reciklirano nerjavno jeklo kot simbol trdnosti in trajnosti ter bukov les kot simbol modrosti in samozavesti. Plamenico zaključuje krona v silhueti Triglava. Ročaj iz bukovega lesa objema pet olimpijskih krogov, simbolov povezovanja. Plamen v kroni širi svetlobo, simbol upanja.

Slovenska bakla je simbol povezovanja. Z njenim popotovanjem po Sloveniji v spremstvu njene ambasadorke Urške Žolnir Jugovar in tekačev, nosilcev plamenice, so pri Olimpijskem komiteju Slovenije želeli povezati občanke in občane iz vseh 212 občin, v njih prebuditi jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma.

FOTO: AVK Triglav Kranj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja