Partizan do brezplačnega bazena za 50 let, v Kamniku pod nebom že 90 let

  1. Mestna občina Beograd in Mestna občina Voždovac sta po poročanju portala Vaterpolovesti z vaterpolo klubom Partizan podpisali pogodbo o uporabi bazenov v SC “Voždovac” za naslednji petdeset let. V tem obdobju bodo črno -beli uporabljali bazene in druge prostore brezplačno.

V Kamniku že 50-let nič novega.

Partizan brezplačno za 50 let

Pogodba določa, da bo mesto vaterpolskemu klubu Partizan zagotovilo sedem ur na dan brezplačnih terminov za vse kategorije. Če mesto v določenem obdobju ne bo moglo financirati pogojev, bo stroške teh pogojev nosil športni center, je na Facebooku objavil Vesić.

Podžupan Beograda Goran Vesić je spomnil, da je občina Voždovac, ko je zmagala v sodnem sporu glede lastništva športnega centra dejal, da je center last vseh Beograjčanov in dom vaterpolistov Partizana.

“To se je danes zgodilo. VK Partizan je klub, kjer so številna največja imena tega športa začela igrati vaterpolo. Vaterpolo klub Partizan je ustanova in najuspešnejši vaterpolski klub v Srbiji. Zaslužil si je, da še naprej dela in ustvarja šampione na mestu, kjer so to uspešno počeli že desetletja,”  je izjavil Vesić.

Spomnil je tudi, da je pred mesecem dni na sestanku predstavnikov VK Partizan na zahtevo športnega ministra Vanje Udovičića dejal, da je Banjica njihova hiša in da bo tako tudi ostalo.

“To se je zgodilo danes. Zdaj, ko je znano, kdo je lastnik športnega centra in ko je bilo vprašanje prisotnosti VK Partizan trajno rešeno, so bili izpolnjeni pogoji za prenovo športnega centra,” je zapisal Vesić.

Zato je danes Vesić dal zeleno luč za izdelavo projekta obnove športnega centra.

“Vsi, ki me poznate ste lahko prepričani, da bo Mesto prihodnje leto začelo obnovo Športnega centra Voždovac,” je dejal Vesić.

V Kamniku Abraham brez strehe nad glavo

Prve vaterpolske tekme  so se v Kamniku odigrale že leta 1932. Začetki Vaterpolskega društva Kamnik segajo v leto 1971. Klub številnim uspehom, ki so ga prav ob 50-letnici člani potrdili z naslovom Državnega prvaka, se politika že “tradicionalno” mačehovsko obnaša do športne infrastrukture nasploh. Razumem, da so prioritete, vendar je 90 oziroma 50 let pa le (pre)dolga doba za zatiskanje oči …

O tej temi bomo na našem portalu Vaterpolo.info še pisali.

foto Calcit waterpolo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja