Na klopi Triglav-Kranja slovenska legenda vaterpola

Akademski vaterpolo klub Triglav-Kranj je bil ob odhodu glavnega trenerja Zorana Milenkovića v Nemčijo primoran najti zamenjavo na mestu glavnega trenerja članske ekipe. Krmilo članske ekipe Triglav-Kranja je prevzel Krištof Štromajer, ki je prvi trening že vodil v ponedeljek, 6. septembra.

Na mesto članskega trenerja je tako sedel eden izmed začetnikov vaterpola v Kranju Krištof Štromajer. Nekdaj odlični članski vaterpolist in zdaj veteran prevzema krmilo članske ekipe AVK Triglav-Kranj.

Krištof Štromajer je eno bolj znanih imen slovenskega vaterpola. Kot mladenič je svoj potencial kazal pri drugoligaškem Triglavu in kmalu so ga odkrili strokovnjaki zagrebške Mladosti. V hrvaški prestolnici ni zdržal dolgo. Kot izjemno perspektivni mladi vaterpolist je bil izbran tudi v mladinsko reprezentanco tedanje Jugoslavije, s katero je leta 1990 v Varni (Bolgarija) osvojil naslov evropskega mladinskega prvaka.

Kariero je nato nadaljeval v domačem Triglavu, s katerim je osvojil tudi prvi naslov naslov državnega prvaka v samostojni Sloveniji. Po osvojenem naslovu v Kranju je tega osvojil tudi v Kopru, kjer je Primorcem prinesel veselje prvega državnega naslova. Po dveh letih na obali je sledil povratek v domači Kranj, kjer je sodeloval pri vseh naslednjih devetih zaporednih naslovih državnih prvakov, kjer je osvojil tudi dvet pokalnih lovorik. Leta 1999 je kot kapetan osvojil tudi sredozemski pokal. Ob uspešnem klubskem nastopanju v Kranju je bil ves čas tudi član slovenske izbrane vrste in v zadnjih letih tudi njen kapetan. S slovensko reprezentanco je nastopil na EP leta 199 v Friencah in EP 2003 v Kranju.

Na svoji 154. tekmi se je poslovil od slovenske reprezentance in s 157 goli zaseda tretje mesto na lestvici strelcev slovenske reprezentance. Po uspešni članski karieri se je Štromajer pridružil veteranski konkurencI, s katero je na EP 2018 v Kranju osvojil bron.

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.