Triglav ponovno v regionalni ligi

Vaterpolisti AVK Triglav Kranj bodo v novi sezoni ponovno nastopali v regionalnem tekmovanju, tokrat v rangu A1. V njem bo nastopilo 12 moštev, v višjem rangu (Premier ligi) pa 13. Letošnja sezona bo potekala po turnirskem sistemu. Lanski naslov (igral se je le najvišji rang) brani Radnički iz Kragujevca.

V ponedeljek so v prostorih Vaterpolske zveze Hrvaške izžrebali skupine prvih turnirjev regionalne lige za sezono 2021/22. Edini slovenski predstavnik Triglav se bo na prvem turnirju A1 v skupini B meril s srbskimi Vojvodino, Zemunom in Proleterjem, ter hrvaškima Poškom in Zadrom. Drugo skupino sestavljajo Primorje, Medveščak in KPK (Hrvaška), Valis in Nais (Srbija) ter črnogorski Cattaro.

Prvi turnir bo na sporedu novembra (18. – 21. 11. 2021), preostala dva pa januarja in marca prihodnje leto. Na treh turnirjih se bodo nato moštva križala tako, da se bodo po najboljši tirje iz vsake skupine preselili v drugo skupino, na zadnjem pa bodo v eni skupini zaigrala moštva, ki bodo na prvih turnirjih osvojila mesta med 1. in 3., v drugi pa moštva, ki bodo zasedla mesta med 4. in 6. To pomeni, da bodo odigrali enokrožni sistem, na koncu pa bo štela skupna lestvica vseh tekem.

V Premier ligi 13 moštev

Podoben način tekmovanja bomo spremljali tudi v prvem rangu tekmovanja, le da bo tu nastopilo moštvo več, sledil pa bo še zaključni turnir najboljše četverice.

Naslov prvaka iz lanske sezone bo branil srbski Radnički, z njim pa bodo v skupini B nastopili še drugi srbski predstavnik Crvena Zvezda, trije hrvaški klubi – splitski Jadran,  Solaris in Mornar, ter črnogorski Primorac. V skupini A bosta Hrvaško zastopala Jug in Mladost, Srbijo Šabac, Partizan in Novi Beograd, Črno goro pa Budva in Jadran HN.

Ob koncu sezone bo 13. moštvo iz Premier lige izpadlo v ligo A1, 12. bo igralo s prvakom A1, 11. pa z drugo uvrščenim iz lige A1 za obstanek oziroma napredovanje.

FOTO: Tit Košir/AVK Triglav Kranj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja