Začenjajo se boji za nastop v ligi prvakov

Danes se v Podgorici začenja eden izmed kvalifikacijskih turnirjev (skupina B) za nastop v ligi prvakov za sezono 2021/22. Drugi turnir v Savoni (skupina A) se začne jutri.  Najboljše štiri ekipe iz vsake skupine bodo napredovale v drugi krog kvalifikacij.

V skupini B, ki s tekmovanjem začenja danes, se bodo merila naslednja moštva: Jadran Herceg Novi (Črna gora), Jadran Split (Hrvaška), OSC Budimpešta (Madžaskra), Apollon Smyrnis (Grčija), Sintez Kazan (Rusija), Enka Istanbul (Turčija) in EVK Zaibas (Litva).

Črnogorski prvaki, ki naj bi bili skupaj s splitskim Jadranom in madžarskim OSC favoriti skupine, so vrnili “wild-card” za nastope v ligi prvakov in tako letos začenjajo že v kvalifikacijah. V Podgorici nastopajo kot gostitelji turnirja, saj se je na njihovem domačem bazenu v Igalu vdrla streha, tako da so trenutno brez zimskega domovanja. Svoje načrte imajo prav zagotovo Studi Sintez, Enka in Apollon, medtem ko za popolnega outsiderja veljajo predstavniki Litve.

Skupina A s tekmovanjem začenja v četrtek, v njej pa bodo poleg domače Savone nastopali še Montpellier (Francija), Terrassa (Španija), Primorac Kotor (Črna Gora), Vitoria Guimaraes (Portugalska) in AZS Varšava (Poljska). Bolj kot ne je jasno, da v tej družbi možnosti za uvrstitev v nadaljnje tekmovanje nimata portugalski in poljski predstavnik.

Tekme v Podgorici bodo zaprte za javnost, v Savoni pa bodo na tribunah lahko prisotni tudi gledalci.

V drugem krogu tekmovanja se nato osmim ekipam, ki bodo preskočile prvi del, pridružijo sledeča moštva: HAVK Mladost Zagreb (Hrvaška) Barcelona (Španija), Noisy-le-Sec (Francija), Vouliagmeni (Grčija), Szolnok (Madžarska), Brescia (Italija), Crvena Zvezda (Srbija), Oradea (Romunija). Drugi kvalifikacijski krog bo na sporedu med 8. in 10. oktobrom.

Foto: Rari Nantes Savona/FB

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.