Napeto do konca prvenstva, prvaki danes za potrditev tretjega mesta!

V Kamniku bo danes spet veselo. Na tribunah se pričakuje veliko število gledalcev, ki bodo z vsem znanim sloganom “Mi smo – Kamnk” nedvomno pričarali nepozabno vzdušje. Domača ekipa Calcit Waterpolo bo ob 18.30 ponovno igrala v zunanjem domačem bazenu Pod Skalco proti vedno neugodnemu Borcu. Voda je že ogreta na 25 stopinj, Calcitovci so včeraj že opravili prvi trening.

Veliko smo že pisali o vseh težavah, s katerimi se soočajo državni prvaki. Po osvojenem naslovu je veliko igralcev doživelo svoje sanje in zapustilo vrste Calcita. Ekipa se je sestavila, v svoje vrste prvič pripeljala dva tujca, svojo srčno pripadnost klubu je pokazal tudi povratnik Gašper Šenica. Žal so številne poškodbe in okužbe botrovale, da je še dodatno “klestilo” po ekipi. Kamničani so si za prvi cilj realno postavili osvojitev drugega mesta po rednem delu in prednost domačega bazena v polfinalnih bojih. Nato pa je prišla še nesrečna tekma s Slovanom, ki je ob rdečih kartonih in hudih kaznih na klop poslala kar tri igralce. Kamničani so na tej tekmi izgubili oba vratarja in tako niso imeli v Kopru nobenih možnosti, da se prebijejo na drugo mesto. Prepoved igranja tudi pomeni, da se igralcev, ki ne smejo igrati, ne sme zamenjati z novimi, kar pomeni avtomatično krajšo klop.

Calcitu ostajajo do konca še tri tekme. Današnja z Borcem, ki gostuje na slovenskem prvenstvu, bo prav gotovo odločilna. Mladi banjaluški igralci so željni dokazovanja. Med drugim so iztržili točko proti Kopru, na torkovi tekmi proti vse boljšemu Slovanu so bili do zadnje četrtine v enakovrednem položaju. Pred tem ob 17. uri sledi še tekma mladincev tudi med Calcitom in Borcem. V ekipo se vrača trenutno prvi vratar Jeran, na “pravo delovno mesto” se vrača Brišnik, ki se je na zadnji tekmi v Kopru preizkusil med vratnicami.

Kakšen je najboljši scenarij za Calcit. Proti Borcu in Braniku morajo osvojiti štiri točke, kar bi jih ob enakem številu točk in boljši razliki s Slovanom (+1) pripeljalo na tretje mesto. Tako bi se v polfinalu izognili prvemu favoritu za osvojitev letošnjega naslova kranjskemu Triglavu, ki je letos oddal zgolj točko proti trenutno najbolj vroči ekipi ob zaključku prvenstva Slovanu.

Vsekakor se nam obeta zanimiv razplet državnega prvenstva, za naslov se bodo potegovale štiri izenačene ekipe.

Izjava

Aleš Komelj, trener Calcit Waterpola: »Danes in v soboto Calcit igra pomembni tekmi za potrditev tretjega mesta po rednem delu DP. Obakrat bomo igrali v domačem bazenu v Kamniku. Na papirju smo favoriti, vendar bo to treba dokazati v vodi. Se vedno smo kaznovani, zato ne moremo nastopati v polni postavi, verjamem pa, da nam bodo navijači dali potreben impulz za zmagi.«

In še neuradno. Govori se, da naj bi bazen Pod Skalco za zimsko sezono celo dobil streho nad glavo. Platnena streha naj bi zamenjala “lastnika”, saj naj bi jo nekje že zamenjali s pravo …

Sledi

Calcit Waterpolo – VK Borac Banjaluka
Kamnik, Kopališče Pod Skalco / 19. maj ob 18.30

AVK Triglav Kranj – VD Grafist Koper
POB Kranj / 21. maj ob 18. uri

Calcit Waterpolo – AVK Branik Maribor
Kamnik, Kopališče Pod Skalco / 21. maj ob 18. uri

Calcit Waterpolo – VK Gorica
Kamnik, Kopališče Pod Skalco / 23. maj ob 18.30

naslovnica – pogled na kamniški bazen iz zraka / arhiv Calcit

 

Aleksander Sokler
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.