Jug do sedemnajstega naslova hrvaškega državnega prvaka

V Dubrovniku je včeraj domači Jug AO v četrti finalni tekmi končnice hrvaškega državnega prvenstva premagal splitski Jadran po boljšem izvajanju petmetrovk z 10:9 (3:2, 0:1, 2:1, 1:2 – 4:3). Za ekipo iz Dubrovnika je to že sedemnajsti naslov, enajst jih osvojila zagrebška Mladost, ki je bila letos tretja, dvakrat je bilo najboljše reško Primorje, enkrat pa splitski POŠK.

V lanski sezoni je Mladost prekinila petletno zaporedno prevlado Juga v hrvaškem prvenstvu, ki je redni del prvenstva končal na drugem mestu, za splitskim Jadranom, ki je imel prednost domačega igrišča. Toda Splitčani so izgubili že prvi finalni obračun v svojem bazenu z 10:11, v Dubrovniku so v drugi tekmi po petmetrovkah zmagali s 16:14, nato pa na Poljudu spet izgubili s 7:15. Toda v četrti tekmi je, pred okoli 1.800 gledalci, več jih v kultni Gruž niti ne gre, Jug v dramatičnem obračunu tokrat boljše izvajal petmetrovke in prišel do končne zmage.

Za Dubrovčane je bil to skupaj 38-ti naslov državnih prvakov, štirinajstkrat so bili najboljši v predvojni Jugoslavije, osemkrat v Jugoslaviji in zdaj še sedemnajstič v Hrvaški. Ob tem se lahko pohvalijo s štirimi naslovi evropskega klubskega prvaka, dvema v pokalu LEN Super cup in enem LEN Cup ter štirinajstimi pokalnimi hrvaškimi naslovi in še dvema jugoslovanskima.

Jug AO – Jadran 10:9 (6:6 – 3:2, 0:1, 2:1, 1:2) – 4:3 petmetrovke

Dubrovnik – bazen Gruž. 1.800 gledalcev. Sodnika: Colombo (Como, ITA) in Štampalija (Šibenik). Delegata: Bebić (Split) i L. Vuletić (Dubrovnik).

Petmetrovke: 0:1 Harkov, 1:1 Benić, 1:2 Šetka, 2:2 Joković, 2:3 Burić, 3:3 Papanastasiou, Delić zadel vratnico, 4:3 Žuvela; Marinić Kragić zadel vratnico.

Jug AO: Popadić (16 obramb), I. Vukojević, Fatović, Stahor, Joković 1 (1), Papanastasiou, Tomasović 1, Argyropoulos 1, Kržić, Kakaris 2, Benić 1, Žuvela, Jurišić, Burđelez. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

Jadran: Marcelić (11 obramb), Burić 3, Marinić Kragić, Čagalj, Butić, Pejković, Bukić 1, Harkov 1, Delić, Šetka 1, A. Dužević, Anić, Radan. Trener: Mile Smodlaka.

Jugov Toni Popadić je bil izbran za najboljšega vratarja prvenstva, Jerko Marinić Kragić (Jadran) je bil s 63 zadetki prvi strelec, naziv MVP pa s je prislužil še en vaterpolist prvakov, Grk Kostantinos Kakaris.

Tudi Splitčani v tej sezoni niso ostali brez lovorike, saj so v finalu pokala ugnali prav Jug.

FOTO: Tonči Plazibat/CROPIX

Miha Štamcar
Jaka Mikoletič

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.