Pred Volosom še turnir v Opatiji

Slovenska kadetska reprezentanca U-16, ki jo od 21. do 27. avgusta čaka svetovno prvenstvo v grškem Volosu, bo od petka do nedelje v Opatiji igrala na mednarodnem turnirju »Krunoslav Brguljan«. Izbranci Nikole Hajdina bodo igrali v skupini B, njeni nasprotniki pa bodo Vojvodina, ZF Eger in Opatija LRH.

Le še dober mesec je do prvega slovenskega vaterpolskega nastopa na svetovnih prvenstvih, eden pomembnejših testov pred odhodom v Grčijo pa bo tudi turnir v Opatiji.

»V Opatiji bomo imeli na voljo dovolj tekem, tudi nasprotniki bodo primerni, tako da bomo lahko videli, kje se trenutno nahajamo in na čem bomo morali do odhoda v Grčijo še delati,« je pred odhodom na Hrvaško na kratko dejal selektor reprezentance Nikola Hajdin, ki je bil sredi aprila s svojimi izbranci tudi na pripravah v Švici.

Prvi nasprotnik slovenskih vaterpolistov v Opatiji bo novosadska Vojvodina, s katero bodo igrali v petek (11.30), ko jih zvečer čaka še obračun z madžarskim ZF Egerjem (19.30), v soboto (10.15) pa še zadnja tekma v skupini, ko se bodo pomerili z domačinko turnirja. V soboto bodo popoldne na sporedu še tekme od prvega do četrtega mesta ter od petega do osmega, v nedeljo pa še tekme za končno razvrstitev.

Med izbranci selektorja Nikole Hajdina so: Miha Šantak (Gorica), Teo Bašić (Koper), Nikola Lukić, David Laketić, Bor Udovč, Nace Štromajer (Triglav), Gal Karničar, Florijan Poličnik, Anže Povhe, Maj Poznik, Branko Kirasič, Jaka Klobučar, Luka Ćetković, Gal Osmič, Marcel Lipnik (vsi Ljubljana Slovan).

Na žalost so brez svetovnega prvenstva ostali slovenski vaterpolisti do 18 let, ki so se z dobrimi igrami izkazali na sredozemskih igrah v Oranu, kjer so osvojili peto mesto. »Z igrami v Oranu smo lahko zadovoljni. Do zdaj smo vedno imeli težave proti ekipam iz Hrvaške, Srbije ali Črne gore, v Alžiriji so fantje videli, da se da igrati tudi proti njim. Res je, da smo proti Srbiji na koncu visoko izgubili, toda do polovice tekme smo se jim dobro upirali, medtem ko smo proti Črni gori in tudi Grčiji slabo vstopili v tekmo, v nadaljevanju pa smo jih bili zelo blizu. Največja razlika je v tem, da oni več trenirajo od nas in tu imamo največ rezerv,« je v nekaj stavkih nastope dve leti starejših vaterpolistov v Alžiriji ocenil Hajdin, ki je bil na SI v vlogi pomočnika selektorja.

SKUPINA A

PN Trieste
PannErgy MVLC
VK Banja Luka
VK Primorje EB

SKUPINA B

Slovenija U16
ZF Eger
VK Vojvodina
VK Opatija LRH

Petek 15. julij

1. krog
ob 9. uri / PannErgy MVLC : VK Primorje EB
ob 10.15 / ZF Eger : VK Opatija LRH
ob 11.30 / VK Vojvodina : Slovenija U16
ob 12.45 / VK Banja Luka : PN Trieste

2. krog
ob 16. uri / VK Opatija LRH : VK Vojvodina
ob 17.15 / VK Banja Luka : PannErgy MVLC
ob 18.30 / VK Primorje EB : PN Trieste
ob 19.45 / ZF Eger : Slovenija U16

Sobota, 16. julij

3. krog
ob 9. uri / VK Vojvodina : ZF Eger
ob 10.15 / VK Opatija LRH : Slovenija U16
ob 11.30 / VK Banja Luka : VK Primorje EB
ob 12.45 / PN Trieste : PannErgy MVLC

4. krog
ob 16. uri / A4 : B3
ob 17.15 / A2 : B1
ob 18.30 / A3 : B4
ob 19.45 / A1 : B2

Nedelja, 17. julij

Za končne razvrstitve
ob 9.30 / tekma za 7. mesto
ob 10.45 / tekma za 5. mesto
ob 12. uri / tekma za 3. mesto
ob 13.15 / tekma za 1. mesto

naslovnica / Slovenska reprezentanca U16 pred odhodom na turnir v Opatijo. Manjka Nace Štromajer (Triglav), ki se bo reprezentanci pridružil v Opatiji / foto Mojca Kirasič

Miha Štamcar
Aleksander Sokler
Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.