Branik zadnji polfinalist pri dečkih, mlajši dečki nastopali v Kopru

V petek je v Mariboru potekala četrtfinalna tekma pokala v kategoriji U15, na kateri so mladi upi Branika s 13:7 ugnali vrstnike iz Kamnika. Nedelja pa je prinesla drugi turnir lige do 13 let. V Kopru smo spremljali le pet od predvidenih sedmih srečanj.

PP U15, četrtfinale

Branik Maribor : Calcit Kamnik 13:7 (2:1, 4:2, 4:4, 3:0)
Pristan, Maribor – sodnika: Carič in P. Kirasič
BRA: Šešerko, Kolednik, Kukić 1, T. Seljak 1, Dmitrović 2, Bečaj, Lempl, Lumis, F. Robnik 5, Ul 4, Kalacun, Tomašek, Anufriev. Trener. Šulek
KAM: Sakelšek, Žerovnik, Hribar, Đukić 1, Erce, Osolnik 1, Rak, Gorše, V. Brišnik 3, Škrlj, Kramar. Trener: Homar.

V Mariboru so bili od samega začetka v vodstvu domači. Kamničanom se je nekajkrat uspelo približati na gol zaostanka, vse pa je bilo jasno sredi tretje četrtine, ko so mladi upi Branika povedli z 10:4. Pri domačih sta blestela Filip Robnik s petimi in Aljaž Ul s štirimi goli, za Kamničane pa je edini več kot enega prispeval Vane Brišnik, ki je bil natančen trikrat.

Nedelja je nato prinesla še boje dve leti mlajših vaterpolistov, ki so se v Kopru merili za točke državnega prvenstva. Z njega sta popoln izkupiček odnesli moštvi banjaluškega Borca in Ljubljane Slovan, po zmago pa so zabeležili še vaterpolisti Branika, Triglava in Kopra. Zadnji omenjeni moštvi sta srečanje dobili za zeleno mizo, saj ekipa PD Maribor ni prispela na turnir, tako da bo o nadaljnjih ukrepih odločala tekmovalna komisija ZVDS. Triglavani so zato, kot je razvidno iz naslovne fotografije, čas pred naslednjo tekmo izkoristili za medsebojno “trening” srečanje.

DP U13, 2. turnir
Bonifika, Koper – sodnik: Kavčič.
Ljubljana Slovan : Calcit Kamnik 21:7 (5:2, 4:1, 7:0, 5:1)
VKLS: Pelicon, Belič 3, Fajon 4, Rašljić 1, Pollak, Petrović 6, Fačić, Babarović 1, Cvijanović 6, Trontelj. Trener: Hajdin.
KAM: Kramar, Golob, Drolc, Sakelšek, Fabris, Slevec, Žerovnik 1, Remic, Erent, Đukić 1, Škrlj 2. Trener: Romšak.
Triglav Kranj : PD Maribor 10:0 b.b.
Calcit Kamnik : Borac Banja Luka 3:15 (1:3, 0:3, 0:6, 2:3)
KAM: Kramar, Golob, Drolc, Sakelšek, Fabris, Slevec, Žerovnik 1, Remic, Erent, Đukić, Škrlj 2. Trener: Romšak.
BOR: Lugonja, Savić, Preradović, Stanarević 3, Prodanović 3, Jokanović, Jovanović, Mršić, Tokić 1, Marić, Rodić 8, Ivetić, Marić.
Ljubljana Slovan : Branik Maribor 14:6 (3:1, 4:1, 4:3, 3:1)
VKLS: Pelicon, Belič 3, Fajon 1, Rašljić, Pollak 4, Petrović 2, Fačić, Babarović, Cvijanović 3, Trontelj 1. Trener: Hajdin.
BRA: Gligorević, Simončič, Kosi, Kolednik, Barlič, F. Robnik 5, Virc 1, Kuhta, Pavletić. Trener: Grubišić Čabo.
PD Maribor : Grafist Koper 0:10 b.b.
Borac Banja Luka : Triglav Kranj 13:8 (3:3, 1:1, 5:2, 4:2)
BOR: Lugonja, Savić, Preradović, Stanarević 3, Prodanović, Jokanović, Jovanović 1, Mršić 3, Tokić 2, Marić, Rodić 4, Ivetić, Marić.
TRI: Kovač, Cvetković 1, Planinšek, Božek Posedi, Marinič, Škulj 1, Stare, Mekinda, B. Štromajer 6, Pogačar, Valant, Ropotar. Trener: Peranovič.

Grafist Koper : Branik Maribor 1:11 (0:3, 1:1, 0:4, 0:3)
KP: Vujadinović, Peklar1, Vrabec, Dobrilović, Plut, Partalo, Keser, Božović, Kos, Radulović, Milošević, Županič, Gregorovič. Trener: Galić.
BRA: Gligorević, Simončič, Kosi, Kolednik 1, Barlič 1, F. Robnik 3, Virc 3, Kuhta 2, Pavletić 1. Trener: Grubišić Čabo.

Branik si je torej z zmago v četrtfinalu pokala U15 priboril polfinalno srečanje proti Triglavu, drugi par pa sestavljata PD Maribor in Ljubljana Slovan. Finalni turnir pokala bo potekal 17. decembra pred članskim pokalnim finalom. Mlajši dečki so s tem turnirjem sklenili z nastopi v letošnjem letu, naslednji turnir lige pa jih čaka že kmalu po božično-novoletnih praznikih.

FOTO: AVK Triglav
Jaka Mikoletič

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.