Tristar Medveščaku, Triglav šesti

Od torka do četrtka je na POB Kranj potekal mednarodni turnir Tristar – Olympic Hopes Waterpolo. Na njem je nastopilo šest moštev, najbolje pa so se odrezali mladi upi zagrebškega Medveščaka, sicer tudi državni prvaki Hrvaške v tej starostni kategoriji. Domači Triglav je z dvema remijema in tremi porazi končal kot šesti.

Kranjčani so turnir odprli dobro in v prvi tekmi remizirali z Opatijo, nato pa v večerni torkovi tekmi priznali premoč moštvu BSV, ki ga vodi nekdanji trener Triglava Zoran Milenković. Enako zgodbo smo videli tudi v sredo, ko so dopoldan Triglavani v samih izdihljajih tekme zapravili zmago proti Primorju, zvečer pa so prikazali najslabšo predstavo proti ekipi Novaky. Zadnji dan jih je čakal dvoboj z najboljšim moštvom turnirja. Fantje so se Zagrebčanom dobro upirali, a ti so vseeno poskrbeli, da so turnir sklenili z vsemi petimi zmagami.

Drugo mesto na turnirju so s štirimi zmagami osvojili Novaky, z dvema zmagama in remijem je bila tretja Opatija, z zmago in remijem pa četrti BSV. Primorje in Triglav sta zabeležila po dva remija, zaradi boljše razlike v golih pa so peto mesto osvojili mladi upi reškega kluba.

Najboljši igralec turnirja je postal Medveščakov Maks Orlovac Marić, nagrada za najboljšega vratarja je pripadla Eriku Wierlemannu (BSV), strelsko pa se je najbolj izkazal Nicolas Medera (Novaky).

REZULTATI TEKEM:
1. krog – TRI : OPA 8:8, BSV : MED 2:8, PRI : NOV 6:11
2. krog – OPA : NOV 12:13, TRI : BSV 1:7, MED : PRI 14:6
3. krog – NOV : MED 10:12, BSV : OPA 4:5, TRI : PRI 11:11
4. krog – OPA : MED 6:10, TRI : NOV 4:18, BSV : PRI 3:3
5. krog – PRI : OPA 3:5, MED : TRI 9:4, BSV : NOV 6:13

KONČNI VRSTNI RED: Medveščak 15, Novaky 12, Opatija 7, BSV 4, Primorje 2, Triglav 2.

Mladi upi Triglava so na turnirju pod vodstvom Tadeja Peranoviča nastopili v naslednji postavi: Aljaž Bukovšek, David Berić, Aljaž Drolc, Marko Marinič, Urban Škulj, Patrik Mekinda, Martin Samelis, Luka Vujanović, Lucas Bitežnik, Bine Štromajer, Nikola Čajić, Rožle Rozman, Alekse Pen, Aleksandar Popović, Gregor Logar in Mark Mostarac.

FOTO: Tit Košir

Jaka Mikoletič

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.