Namesto Kadivca vpoklican Zdravković Gligorovski

Selektor slovenske vaterpolske reprezentance, Krištof Štromajer, bo v nedeljo v Kranju prvič v letošnji sezoni zbral kandidate za nastop v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki bodo od 23. do 25. junija. Žreb kvalifikacijskih skupin za evropsko prvenstvo v Izraelu, ki bo v začetku januarja 2024, bo konec marca, kandidaturo za organizacijo enega od turnirjev je vložila tudi Slovenija.

Na prvi reprezentančni zbor je vabljenih 22 igralcev, med njimi pa ni Kamničana Martina Steleta, ki bo to akcijo izpustil, in Kranjčana Aljaža Troppana, ki je poškodovan. Prav tako ne bo Jaše Kadivca. Odlični center slovenske reprezentance in reškega Primorja ima v soboto pomembno tekmo hrvaškega prvenstva v Dubrovniku poroti domačemu Jugu.

»Namesto njega smo vabilo poslali Lukasu Zdravkoviću Gligorovskem, ki je še eden od tistih mlajših vaterpolistov, na katere računamo v prihodnosti. Po lanskem evropskem prvenstvu v Splitu se je nekaj starejših igralcev poslovilo, odločili pa smo se, da bomo že tako mlado reprezentanco še nekoliko pomladili in ji dodali nekaj novih igralcev, predvsem to velja za generacijo 2004 in 2005. Mislim, da je prav, da vidijo, kako je v članski reprezentanci,« je svoj izbor pojasnil Štromajer.

Namen prvega reprezentančnega zbora je testiranje igralcev, čemur bo namenjena največja pozornost, po testiranjih pa bodo med sabo odigrali še trening tekmo s sodniki, semaforjem in vsem, kar sodi zraven. 

Seznam slovenske vaterpolske reprezentance 

Vabljeni igralci so: Jure Beton, Jaša Lah, Dejan Gostić, Juš Vončina, Jan Justin, Benjamin Popović, Aleksander Paunović, Nejc Osel, Nikola Rajlić (vsi Triglav Kranj), Gašper Žurbi, Aleksander Cerar (oba Calcit Water Polo), Matija Bernard Čanč, Enej Potočnik, Vukašin Stefanović, Nejc Žiberna, Jošt Čarni (vsi Ljubljana Slovan), Gašper Fičur, Alan Lončarević, Alexander Deković (vsi Grafist Koper), Tim Kačič, Jurij Seljak (oba Branik Maribor) in Lukas Zdravković Gligorovski (ŽAK Kikinda, Srbija).

Strokovno vodstvo reprezentance: Krištof Štromajer (selektor), Jaka Mikoletič, Teo Galić in Marko Gostić (pomočniki).

FOTO: Aleksander Sokler

 

Miha Štamcar
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.