Kadivec s Primorjem v Premier ligo

Med petkom in nedeljo sta v Beogradu in Zrenjaninu potekala zadnja turnirja Regionalne lige A1, v kateri so na koncu prvo mesto osvojili vaterpolisti reškega Primorja. Klub, za katerega v tej sezoni igra tudi slovenski reprezentant Jaša Kadivec, bo tako v prihodnji sezoni nastopal v višjem rangu tekmovanja.

Primorje si je uvrstitev med najboljša moštva s področja nekdanje skupne države zagotovilo v soboto, ko je v neposrednem dvoboju ugnalo Valis in dokončno zasedlo prvo mesto. Vaterpolisti iz Valjeva so si zagotovili drugo mesto in čakajo predzadnje moštvo Premier lige, s katerim se bodo v razigravanju udarili za nastop v tem rangu tekmovanja v sezoni 2023/24.

Rečani so sicer na prvi tekmi turnirja z gladkih 17:6 ugnali Nais, Kadivec pa je prispeval dva zadetka. Enkrat je bil natančen tudi proti Valisu, Primorje pa je to tekmo dobilo s 14:8. Na zadnji tekmi, ki za moštvo s Kantride ni imelo rezultatskega pomena, pa so morali prvič v ligi A1 priznati premoč nasprotniku. Domači Novobeogradski Vukovi so slavili z 11:9, Kadivec pa se tokrat ni vpisal med strelce.

Sezono je tako sklenil z 11 zadetki na devetih srečanjih, čakajo pa ga še boji za visoka mesta v hrvaškem prvenstvu, kjer Primorje trenutno v ligi za prvaka zaseda četrto mesto, kar mu prinaša prednost domačega terena v četrtfinalu.

Preostale rezultate z obeh turnirjev najdete na https://rwp-league.com/results/, prihodnji konec tedna pa bomo dobili še udeležence finalnega turnirja v Premier ligi, ter moštvo, ki se seli v nižji rang in pa moštvo, ki se bo v repasažu udarilo z Valisom.

FOTO: VK Primorje EB

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.