Znana šesterica za Los Angeles

Z včerajšnjimi tekmami se je končal kvalifikacijski del divizije 1 svetovnega pokala. Iz skupine, ki je igrala v Podgorici, so se na zaključni turnir uvrstili Španci, Grki in Srbi, iz skupine v Zagrebu pa Italijani, Američani in Madžari.

To pomeni, da na zaključnem turnirju najboljše osmerice, ki bo potekal v Los Angelesu, ne bo aktualnih evropskih prvakov, Hrvatov. Kljub enakemu številu točk kot ZDA in Madžarska so namreč v krogu treh ekip zasedli četrto mesto. Enako se je zgodilo tudi drugim gostiteljem, Črnogorcem, ki so zaostali za Grki in Srbi.

V sedmih dneh tekmovanj smo sicer spremljali kar nekaj zanimivih tekem, dve pa sta se končali tudi z izvajanjem najstrožjih kazni. Zanimivo, na obeh je sodelovala Srbija. Varovanci Uroša Stevanovića so prvič, ko se je to zgodilo, ugnali aktualne svetovne prvake Špance, drugič pa so jih presenetili Gruzijci. Na tem srečanju je izvajanje petmetrovk potekalo kar 13 serij.

Podrobne statistike z vseh srečanj najdete na: https://total-waterpolo.com/2023-fina-mens-water-polo-world-cup/

Istočasno je v Romuniji potekal tudi evropski del divizije 2. Napredovali so Nemci, Romuni in pa pogojno tudi Malta, ki še čaka na uradno potrditev, da bo v sklepnem kvalifikacijskem krogu nastopila kot tretja evropska reprezentanca. Iz divizije 2 bosta na zaključni turnir najboljše osmerice napredovali najboljši dve reprezentanci.

Turnir je bil zanimiv tudi s slovenskega vidika, saj se lahko tako z Romuni, kot tudi z Britanci in Ukrajinci, ki so še nastopali na omenjenem turnirju, lahko srečamo v kvalifikacijah za naslednje EP.

FOTO: Total Waterpolo

Jaka Mikoletič
%d bloggers like this:

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.