Visoka zmaga Ljubljančanov v gosteh

V prvi polfinalni tekmi končnice državnega prvenstva so vaterpolisti Ljubljane Slovan v gosteh premagali Branik Maribor s 15:7 (1:1, 6:2, 3:2, 5:2). Druga tekma bo na sporedu v soboto, ob 17. uri, na kopališču Kodeljevo v Ljubljani, morebitna tretja pa prihodnjo sredo spet v Mariboru.

Branik Maribor – Ljubljana Slovan 7:15 (1:1, 2:6, 2:3, 2:5)

Maribor – Kopališče Pristan, sodnika: Vehovec, Suhadolnik.

Branik Maribor: Jukić, Pajnik, Anzulović 1, Seljak 2, Globovnik, Kačič, Pevec 1, Bauman, Šulek, Herzog, Rajšp 2, Popović 1, Kulenović. Trener: Tomislav Gradski.

Ljubljana Slovan: Lazić, Stefanović 3, Čanč 1, Potočnik 1, Žiberna, Ćetković 1, Fakin 1, B. Kirasič 1, Čarni 1, Cuomo 3, Puš 3, P. Kirasič. Trener: Jure Škof.

V zadnjem krogu rednega dela prvenstva so Mariborčani v svojem bazenu s 14:11 premagali Ljubljančane in si na ta način zagotovili prednost domačega bazena. Vendar jim to v prvi polfinalni tekmi končnice ni prav veliko pomagalo. Z eno svojih boljših predstav v letošnji sezoni so jih varovanci Jureta Škofa popolnoma nadigrali. Domačinom se je očitno poznalo, da je bil njihov prvi trener, Tomislav Gradski, pred začetkom končnice dvanajst dni odsoten, saj je bil s slovensko reprezentanco do 15 let na turnirju na Poljskem, nato pa še s kadetsko izbrano vrsto v Novem Sadu.

Prva četrtina ni napovedovala visokega poraza Branik Maribora. Ljubljančani so v drugi minuti sicer povedli z 1:0, ko je bil uspešen Igor Cuomo, vendar je Matej Rajšp že v naslednjem napadu izid izenačil. Do konca četrtine se izid ni več menjal in kazalo je na to, da bomo do konca tekme videli izenačen obračun. Začetek druge četrtine je pripadel gostom, ki so po golu Cuoma povedli s 4:1, že minuto pozneje pa je Jerko Anzulović zadel za 3:4. Zadnje tri minute prvega polčasa so pripadle ljubljanskim vaterpolistom, ki so po golu Martina Puša domačinom pobegnili na 7:3.

Ko je v drugi minuti tretje četrtine Vukašin Stefanović dosegel svoj drugi gol na tekmi za 9:3, so bili Ljubljančani vse bližje končnemu uspehu. Na zadnji odmor so odšli s prednostjo petih golov, toda po novih treh zaporednih golih, tokrat Mihe Fakina, Branka Kirasiča in Jošta Čarnija je bilo štiri minute pred koncem tekme že neulovljivih 13:5 za Ljubljano Slovan. 36 sekund pred koncem tekme se je med strelce vpisal še Luka Ćetković, ki je bil uspešen s petih metrov, končni izid pa je postavil Jurij Seljak, a je bila to kaj slaba tolažba za mariborsko ekipo.

FOTO: Aleksander Sokler

Jaka Mikoletič

Spletno mesto uporablja piškotke in s tem zbira podatke o vašem obisku strani, prikazuje vsebine družabnih omrežjih in oglasih. Podrobnejše informacije na strani Zasebnost.

Nastavitve piškotkov

Spodaj lahko izberete, katere vrste piškotkov dovoljujete na tej spletni strani. Kliknite gumb "Shrani nastavitve piškotkov", da uveljavite svojo izbiro.

FunkcionalniNaše spletno mesto uporablja funkcionalne piškotke. Ti piškotki so potrebni za delovanje našega spletnega mesta.

AnalitičniAnalitični piškotki beležijo aktivnosti obiskovalcev na naši spletni strani. Storitev uporabljamo za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in preživet čas uporabnika na strani, težave pri navigaciji itd.).

Družabni medijiNa našem spletnem mestu piškotki družabnih omrežij prikazujejo vsebine tretjih oseb, kot sta YouTube in FaceBook. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OglaševalskiNaše spletno mesto postavlja oglaševalske piškotke, da vam prikaže oglase tretjih oseb glede na interese. Ti piškotki lahko sledijo vašim osebnim podatkom.

OstaliNa našem spletnem mestu so nameščeni piškotki tretjih oseb iz drugih storitev tretjih oseb, ki niso analitični, družabni mediji ali oglaševanje.